Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
29 авг
2012
 
 

Dell увеличава предложенията си за частни облаци и се насочва към Европа

Компанията разширява обхвата на облака си към Великобритания, Франция, Ирландия и Мексико

3749 прочитания

Dell обяви, че ще започне да предлага посветени сървъри в своите центрове за данни, както и услуги за приложения и съхранение за компании, които искат да изградят свой частен облак. Това ще стане чрез програмата Cloud Dedicated, с която компанията цели да намали стреса на клиентите, които хостват услуги локално, като премести натоварванията от тяхната инфраструктура в своите центрове за данни. Така в рамките на частния облак на един клиент Dell ще предоставя IaaS (infrastructure-as-a-service) и ще намали разходите за разгръщане на сървъри и управление на услуги локално.

В рамките на програмата, която включва мрежово и сторидж оборудване и управлявани услуги за организации с различни размери и нужди, Dell гарантира конкретни нива на услугата и на сигурността.

Отделно от анонса за Cloud Dedicated компанията обяви и че чрез VMware vCloud Datacenter Services в момента разширява обхвата на облака си Dell Cloud към Великобритания, Франция, Ирландия и Мексико. Понастоящем облакът е наличен само в САЩ и Канада.

Също така Dell през идните седмици ще направи налични за онлайн поръчка предварително конфигурирани пакети за публични и частни облаци.

Dell постоянно работи по разширяването на облачните си услуги, като за тази цел миналата година компанията обяви, че ще инвестира $1 млрд. в рамките на 3 г. Част от инвестицията е насочена към отварянето на нови центрове за данни и от 2011 г. насам Dell отвори такива центрове в САЩ, Европа и региона Азия-Тихи океан.

Компанията използва и придобивания, за да разширява облачните си предложения. Едно от най-ранните придобивания на Dell в тази сфера бе на Boomi, която опростява разгръщането и управлението на облачни приложения, които работят редом със софтуер, инсталиран на място при клиента. През 2011 г. пък компанията купи SecureWorks, която сега е с централно значение за сигурността в облака на Dell. Други фирми, придобити тази година, са вендорът на решения за виртуални десктопи Wyse Technology, доставчикът на облачни услуги за бекъп и възстановяване на данни AppAssure и компанията за киберсигурност SonicWall. В допълнение през юли Dell обяви, че купува Quest Software за $2,4 млрд.

На пазара на облачните услуги Dell се конкурира с гиганти, като Amazon, IBM и Hewlett-Packard.

По-рано през август Gartner прогнозира, че глобалните разходи за услуги по изнасяне на ИТ ще достигнат до $251,7 млрд. тази година. Облачните услуги се очаква да са най-бързо растящия сегмент в сферата на аутсорсинга на ИТ – разходите за тях ще скочат с 48,7% на годишна база до $5 млрд., според Gartner.

IDG News Service Ню Йорк

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас