Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
28 авг
2012
 
 

IBM ще купи вендора на облачен HR софтуер Kenexa за $1,3 млрд.

Kenexa има близо 9000 клиента, сред които повече от половината от компаниите във Fortune 500

3853 прочитания

През Q2 2012 Kenexa отчете приходи от $86,3 млн. и нетна загуба от $1,7 млн.IBM обяви, че ще придобие Kenexa, доставчик на облачен софтуер за управление на човешки ресурси (УЧР), като плати общо $1,3 млрд., или $46 за акция на компанията. Понастоящем акциите на Kenexa са над $32, така че IBM предлага цена, която е с около 42% по-висока.

IBM очаква сделката да приключи през четвъртото тримесечие на тази година, като преди това трябва да получи одобрение от акционерите на Kenexa и от съответните регулаторни органи.

Kenexa, базирана в Уейн, Пенсилвания, има близо 9000 клиента, сред които повече от половината от компаниите във Fortune 500. Служителите й наброяват 2800 души, а операциите й са съсредоточени в 21 страни.

Kenexa разработва облачни приложения за различни аспекти на управлението на човешките ресурси, като назначаване на персонал, заплащане, управление на продуктивността, анкетиране на служители и др. Компанията предлага и консултантски услуги, които допълват софтуера й.

През второто фискално тримесечие на тази година, приключило на 30 юни, Kenexa отчете приходи от $86,3 млн. и нетна загуба от $1,7 млн., или $0,06 на акция. През съответния период на 2011 г. компанията постигна приходи от $69 млн. и чиста загуба от $1,6 млн.

Целта на IBM е чрез това придобиване да подсили своя софтуер и услуги в областта на социалния бизнес и човешките ресурси. Компанията планира да продължи разработката и поддръжката на продуктите на Kenexa, като същевременно ще ги интегрира с останалите си предложения и ще ги предлага в различни пакети.

Kenexa е поредната придобита голяма компания в сферата софтуера и услугите за УЧР. През февруари Oracle купи Taleo, а SAP придоби SuccessFactors през декември миналата година.

IDG News Service Маями

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас