Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
28 авг
2012
 
 

ТЕСТ: Високотехнологичният Cue на Cadillac

3791 прочитания

В битката за продажби джаджите и електрониката в колите бързо стават много важни заедно с външния вид, надеждността и ефективното изразходване на горивото.

Най-новият автопроизводител, който се включи в тази тенденция, е Cadillac, достопочтеното поделения на General Motors за луксозни коли. По-късно тази година то ще започне да оборудва моделите си с Cue - Cadillac User Experience – голямо име, но дали работи добре? Взехме кола са тестване – моделът от 2013 Cadillac XTS.

Централно място на Cue е 8-инчовият сензорен панел в горната част на централната колона, с който се контролират повече развлекателни функции. Удобна функция са кратките команди в долната част, които се променят в различните режими като радио, телефон и навигация.

Под екрана има серия от сензорни бутони за контрол на неща като аудио и климатик, но най-добрият бутон е отдолу. Той отваря жабка с обем 1,8 литра, в която има и USB конектор, така че джаджа може да се зарежда и същевременно да е скрита.Има и два други дисплея. Купчина цифрови инструменти, която може да бъде персонализирана чрез 4 основни схеми, и дисплей над главата, който проектира посоките за навигация в долната част на зрителното поле на шофьора. Но ако не искате да бъдете безпокоени от бутоните, има управление с гласови команди.

 Функцията за гласово разпознаване изглежда малко тромава. През повечето време вие отговаряте на въпроси от колата вместо да й давате инструкции, но работеше добре по време на нашия тест.

Мат Хайстром, проектант на взаимодействието от General Motors, казва: „Потребителите започват да очакват това."„Това наистина ви дава повече от интегрирано решение в сравнение с предишните ни решения. То е представено по изключително приятелски начин, така че внедрихме капацитивен сензорен екран. Това помага на потребителите бързо да навигират в своите телефонни списъци, точно както го правят в своя iPad, като персонализират оформлението. Това персонализиране е нещо, което наистина не сме правили в миналото, в нито един от предишните модели, така че сега стъпваме на нов терен."

Cue приема подсещания от смартфони и таблети чрез своите табове и ще навлезе на пазара в моделите на Cadillac за 2013 г. Чрез Sync на Ford и конкурентни системи на други автомобилопроизводители, купувачите на коли могат да очакват бъдеще, пълно с различни джаджи.

От Пало Алто предава Мартин Уилямс, IDG News Service 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас