“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬иртуализаци€ и облаци
27 авг
2012
 
 

»злезе VMware Workstation 9 с поддръжка на Windows 8

¬ допълнение Workstation 9 работи и с OpenGL 2.1 и Ivy Bridge процесори

4385 прочитани€

VMware Workstation 9 струва $249, а миграци€та от Workstation 7 и 8 е на цена $119. “ези, които са закупили осмата верси€ този месец, могат да се прехвърл€т към новото издание безплатно.ќще преди Windows 8 да дебютира официално, което ще се случи на 26 октомври, VMware об€ви наличността на новата верси€ 9 на сво€ десктоп хипервайзър Workstation, който е оптимизиран именно за новото издание на операционната система на Microsoft. ¬ допълнение софтуерът поддържа и графичната библиотека OpenGL 2.1 в Linux, както и последното поколение процесори на Intel – Ivy Bridge.

VMware Workstation 9, първото гол€мо обновление от септември 2011 г. насам, поддържа Windows 8 в различни аспекти. —офтуерът може да разпознава многопръстови жестове върху сензорен екран, а компонентът Unity, който позвол€ва на потребителите да подкарват приложени€ във виртуална машина без всъщност да използват самата виртуална машина, може да работи с приложени€ за Windows 8. ќсвен това Workstation 9 разпознава и стандарта USB 3.0, който Windows 8 поддържа.

ƒруга новост в новата верси€ е, че позвол€ва на потребителите да достъпват компютрите си през браузър на телефон или таблет, като за това не са необходими плъгини или Adobe Flash.

Workstation 9 идва и с н€кои нови инструменти за администраторите, които вече могат да настро€т една виртуална машина така, че потребителите да н€мат опци€та да копират файлове между виртуални€ и физически€ десктоп.

VMware Workstation 9 струва $249, а миграци€та от Workstation 7 и 8 е на цена $119. “ези, които са закупили осмата верси€ този месец, могат да се прехвърл€т към новото издание безплатно.

«аедно с Workstation компани€та об€ви и новата верси€ 5 на софтуера Fusion, който позвол€ва на потребителите да използват Windows върху Mac компютри. Fusion 5 също е оптимизиран за Windows 8.

IDG News Service Ќю …орк

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас