Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
25 авг
2012
 
 

Chevrolet добави смартфон навигация в своите коли Spark

4611 прочитания

Нямате вградена навигационна система в колата си? Няма проблем. Chevrolet представя нова функция към своя модел от 2013 г. Spark, която потребителите на смартфони ще харесат. Потребителите могат да свържат своя смартфон и да вкарат директно приложението BringGo Navigation в автомобилното табло на Spark.

Сара ЛеБланк, мениджър на глобалната програма за развлечения, казва: „Те ползват своите смартфони, защото не могат да си позволят да платят за вградена система от висок клас, която биха искали. Те обаче ни казаха, че не харесват особено и мобилните си планове за данни. С това ново приложение ние се справихме и с двата проблема. Добавяме картографски данни директно в смартфона. Така те нямат нужда от мобилна връзка за данни и получават функция на достъпна цена."

BringGo предлага различни маршрути и индивидуални опции, до които се достига директно от сензорния екран на Spark. Услугата зависи изцяло от свързаността на смартфона, така че потребителите трябва да платят само за приложението.

Програмата BringGo Nav е само една от многото функции, която потребителите могат да изтеглят от своите телефони. Чрез My Link Radio шофьорите получават достъп до своята музика, контакти, Bluetooth и редица външни приложения като Pandora например. Шофьорите могат да ползват също услугата за гласово разпознаване в смартфоните чрез контролните бутони на волана, което премахва необходимостта от отделен софтуер за запис на глас в My Link Radio.

Това радио разширение на смартфона е почти изцяло сензорно и се предлага с 5 основни менюта за различни услуги. Chevrolet тества тази функция изключително само в колите 2013 Spark, преди да разшири употребата й в останалите модели.

Кирстен Тагарт, IDG News Service 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас