Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
24 авг
2012
 
 

Sony Mobile мести централата си в Токио и съкращава 1000 души

Най-голямата част от съкратения персонал ще е в Швеция

2836 прочитания

Sony Mobile ще измести централата си от Швеция в ЯпонияSony Mobile ще премести глобалната си централа от Лунд, Швеция, в Токио и ще съкрати 1000 души, или 15% от персонала си, за да намали разходите си и да оптимизира операциите си. Този ход идва половин година, след като Ericsson продаде своите 50% от мобилния производител на Sony, с което Sony Ericsson Mobile Communications се превърна в Sony Mobile.

Преместването на централния офис ще се случи през октомври и служителите в Лунд ще бъдат най-силно засегнати от това. Там около 650 души ще бъдат съкратени. Офисът в Лунд обаче няма да бъде затворен и приблизително 2000 служители ще продължат да работят там основно в сферата на софтуерния развой, заявиха от Sony Mobile.

Останалите съкратени ще са предимно консултанти в Швеция.

Очаква се преструктурирането да приключи до края на март 2014 г.

Целта на съкращенията и преместването е основно да се спестят разходи, за да може компанията да стане печеливша, а тя вече дори не е сред 10-те най-големи производители на телефони по отношение на обема на производството, според данни на Gartner за второто тримесечие на годината. Това обаче няма да е достатъчно, тъй като Sony Mobile трябва и да привлече повече потребители. За да си помогне в това, компанията засилва интеграцията на продуктите си с портфолиото на Sony, каза главният изпълнителен директор на Sony Mobile Кунимаса Сузуки.

Следващият голям шанс на компанията да впечатли потребителите и медиите е на изложението IFA, което ще се проведе следващата седмица в Берлин.

IDG News Service Лондон

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас