Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
20 авг
2012
 
 

Apple срещу Samsung: Samsung иска обезщетения за $422 млн.

2744 прочитания

Съдебната битка между Apple и Samsung се приближава към своя край, след като Samsung завърши с представянето на доказателствата си. Корейският технологичен гигант поиска заседателите да й присъдят обезщетения от Apple на стойност $421,8 млн.

Бившият партньор в PriceWaterhouse Майкъл Вагнер бе извикан на свидетелската скамейка, за да свидетелства, че оценката на Apple за собствените й щети (от пропуснати продажби на iPhone и iPad заради успеха на конкурентните продукти на Samsung, които уж нарушавали патентите на Apple), е силно преувеличена.

Apple търси обезщетения в размер между $2,5 млрд. и $2,75 милиарда. Но Вагнер свидетелства, че дори да има патентни нарушения, загубите от тях едва ли надхвърлят $518 млн. Той обясни това несъответствие с факта, че Apple изключва от калкулациите си разходите за развой и маркетинг, като посочи, че дори ако конкурентните модели на Samsung бяха извадени от пазара, Apple нямаше да успее да задоволи търсенето с различните си модели iPhone и iPad.

След това Samsung коментира и своята страна на делото за получаване на обезщетения за своите нарушени патенти. Експертът по обезщетения Винсент О'Браян свидетелства, че е платила над милиард долара за патентни такси на различни фирми, но досега не е дала нищо на Samsung. След това икономистът Дейвид Тийс даде показания, че подходящата сума за тези патентни такси би трябвало да е между $290 милиона и $399 милиона.

Адвокатският екип на Samsung обяви окончателното си искане за плащане на $421,8 млн. обезщетения.

Ходът на Apple

След като проточи толкова много времето за свидетелските си показания, че съдия Кох попита адвоката на Apple дали не се е „напушил", Apple „препусна" в бърза серия от показания, всяко от които целеше да докаже, че Apple не е нарушила патенти на Samsung. 

Macworld, Великобритания

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас