Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Преносими компютри
05 авг
2012
 
 

ASUS представи тънки ноутбуци от новата линия S Series

4026 прочитания

ASUSTeK Computer официално представи новата си линия ултрабуци, носеща наименованието S Series. Към настоящия момент тя се състои от два модела: 14-инчовия S46 и 15,6-инчовия S56. С повечето си характеристики те трудно могат да бъдат отнесени към категорията на ултрабуците (определена от Intel), към която я причислява производителя, но в последно време все повече се среща практиката РС разработчиците свободно да тълкуват понятието „ултрабук“.За разлика от вече добре известния висококачествен Zenbook, новите продукти предлага по-голяма дебелина на корпуса, но те представят и по-висока производителност и повече функционалности. Дебелината на моделите от ASUS S Series е 21 инча, което за ноутбук е нормална характеристика, обаче за ултрабук е вече много. За разлика от класическите ноутбуци, тези продукти разполагат с оптическо устройство.

Резолюцията на дисплеите им е 1366 х 768 пиксела. Новите продукти ще се предлагат в модификации с чипове Intel Core i3, i5 или i7 (Ivy Bridge), до 8 GB оперативна памет, а за графичните възможности ще се погрижи Nvidia GeForce 635M видеоадаптер. От компанията информират за бърза SSD/HDD хибридна система, но за момента няма повече данни за нея. Теглото на ноутбуците достига 2 кг - при 14-инчовия модел S46 и 2,3 кг - при 15,6-инчовия S56. На фона на цялата тази информация е малко странно, че ASUS определят двете машини като ултрабуци.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас