Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Център за данни
24 юли
2012
 
 

VMware даде $1,26 милиарда за Nicira - пионер в областта на OpenFlow

Nicira помогна определянето на зараждащата се област на софтуерно дефинирани мрежи.

4589 прочитания

Продължавайки похода си за виртуализиране на всички аспекти от центъра за данни, VMware придоби компанията за софтуерно дефинирани мрежи Nicira за сумата от $1,26 млрд., обявиха от компаниите.

„Смятам, че имаме същата възможност да преработим мрежите, която вече реализирахме за сървърите и много други части в ЦОД", каза Стив Херод, главен технически директор на VМware.

VMware ще вкара основната технология на Nicira, наречена Open vSwitch, в своето собствено портфолио от виртуален мрежов софтуер, казаха от VMware.

Софтуерът на Nicira създава абстрактно ниво между сървърите и мрежовото оборудване, позволявайки на организациите да разделят мрежовата топология от оборудването, създавайки виртуализиран пул от мрежови функции.

Нейният софтуер поддържа широк набор от мрежови интерфейсни карти, комутатори, устройства, мрежови програмни интерфейси API и типове матрици.

VMware ще стимулира служителите на Nicira да продължат да работят върху мрежови проекти с отворен код. Някои служители на Nicira са ръководели разработката на протокола за софтуерни дефинирани комуникации OpenFlow и са участвали в разработката на мрежови софтуер OpenStack Quantum.

VMware ще плати $1,05 милиарда кеш плюс $210 милиона собствени акции за покупката на Nicira, която е основана през 2007 г. в Пало Алто, Калифорния.

Очаква се сделката да приключи до края на тази година, след задължителните регулаторни одобрения и други условности.

IDG News Service, Ню Йорк 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас