Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
24 юли
2012
 
 

Toshiba свива производството на NAND флаш памети с 30%

Този ход на Toshiba бе очакван заради свръхпредлагането на подобни продукти на пазара.

3846 прочитания

Toshiba обяви намаляване на своето производство на флаш памети NAND, които се вграждат в смартфони, таблети и устройства за съхранение, като свиването с 30% ще отговори на условията на свръхпредлагане на подобни продукти на пазара.

Пазарът на NAND флаш памети през първото тримесечие бе засегнато от ниските цени, резултат от „смесването" между увеличените достави от цялата индустрия и сезонно слабото тримесечие, заявиха анализаторите от IHS iSuppli.

Toshiba каза, че ще пренастрои производствените линии за NAND флаш памети в своята фабрика в Йокайчи в префектура Мие. Свръхдоставките на NAND флаш памети на пазара на дребно, за влагане в USB стикове и карти памет доведоха до спад на цените от началото на годината. Японската компания каза, че отговаря на това чрез корекция на доставките за пазара на дребно от началото на юни, а от вторник, 24 юли, ще намали оперативния ритъм на фабриката, за да произвежда нужното количество продукция.

Силният растеж, прогнозиран при компютрите и смартфоните, които са основните двигатели на пазарното търсене на NAND флаш памети, може би ще възстанови баланса между доставките и търсенето в тримесечието между юли и септември, казаха от компанията.

Toshiba е вторият след Samsung най-голям световен производител на NAND флаш памети на база приходи, като полека намалява разликата с южнокорейската компания, твърдят от IHS iSuppli. Toshiba отчете 19% ръст на приходите през първото тримесечие от своя бизнес с NAND флаш, въпреки че целият пазар на тези памети намаля с 1%, а всички останали производители отчетох спад на продажбите си, някои дори с двуцифрен темп.

Toshiba каза, че ще продължи да следи внимателно пазара на NAND памети и ще възстанови обема на производството в Йокайчи.

IDG News Service, Бангалор 

ЕТИКЕТИ:
Toshibaпамети
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас