Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сигурност
24 юли
2012
 
 

Visa и Лондонската полиция ще споделят опит в глобален проект срещу кибер престъпността

Знанията и опитът ще бъдат ползвани общо от бизнеса и агенциите по сигурността.

5139 прочитания

Лондонската полиция, Visa и Shop Direct Group са сред организациите, които са обединили силите си в международна консултантска група срещу кибер престъпността, наречена Project 2020.

Project 2020 е бил стартиран от Международния алианс за осигуряване на кибер безопасност (ICSPA) и се ръководи от Европейската полицейска служба Европол. Целта на проучването е да анализира актуалните тенденции в кибер престъпността, да идентифицира новопоявяващите се тенденции и да сподели разузнавателни данни с партньорите по проекта и заинтересованите агенции по сигурността.

Главният детектив Стив Хед, шеф на дирекция икономически престъпления в Лондонската полиция, каза: „Борбата с киберпрестъпността днес и в бъдеще представлява едно от най-трудните предизвикателства на нашето време и може да успее само, ако международната общност работи единно."

„Project 2020 е основата, върху която планираме как да бъде постигнато това, и Лондонската полиция се ангажира да споделя своята собствена експертиза с приятелските членове за създаване на системи и политики, които съществено ще подобрят кибер сигурността по света."

По-рано тази година на конференцията Infosecurity Europe в Лондон Дейвид Уилетс, министър на науката и университети, поиска от фирмите да споделят своя опит при успешни и неуспешни кибер атаки, така че да се повиши нивото на познания на всички компании относно кибер сигурността.

(ISC)2, която имат 86 000 члена, е най-голямата организация на професионалисти в областта на информационната сигурност. Организацията планира да сътрудничи на Project 2020 чрез колективното знание на своите членове, събирано чрез онлайн форуми и разнообразни програми.

Други организации, които вземат участие в проучването, са Европейската агенция за мрежова и информационна сигурност (ENISA) и Международната асоциация на прокурорите. Сред ИТ компаниите, които ще добавят своя опит, са McAfee, Atos, CGI Canada, Cassidian, Digiware, Core Security и Trend Micro.

„Кибер престъпността днес се развива бързо като технология, а технологиите се развиват толкова бързо, че немислимото става масова практика още преди да сме го осъзнали. Освен това днес престъпниците могат да ни изненадат, тъй като непрекъснато с местят от един регион на света в друг."

Computerworld, Великобритания 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас