Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
23 юли
2012
 
 

Datapipe постигна най-голямото географско разгръщане на CloudStack

Облачното инфраструктурно предложение на Datapipe, базирано на CloudStack, вече разчита на шест центъра за данни в Калифорния, Вирджиния, Ню Йорк, Лондон, Шанхай и Хонг Конг

3958 прочитания

IaaS предложението на Datapipe се нарича Stratosphere и изпозлва софтуера CloudStack на Citrix за основаДоставчикът на управляван хостинг и облачни услуги Datapipe постигна най-голямото географско разгръщане на софтуерната платформа за инфраструктура като услуга (IaaS) Apache CloudStack. Инфраструктурното предложение на компанията, наречено Stratosphere, вече разчита на шест центъра за данни в Калифорния, Вирджиния, Ню Йорк, Лондон, Шанхай и Хонг Конг. Това представлява най-големият международен публичен облак, работещ на софтуера с отворен код CloudStack, твърдят от Datapipe и Citrix, която подкрепя софтуера.

С множество зони на наличност в Северна Америка, Европа и Азия платформата Stratosphere на Datapipe е най-широко разгърнатата Apache CloudStack среда на пазара“, изтъкна Пидър Юландър, вицепрезидент за продуктовия маркетинг в групата за облачни платформи на Citrix. В допълнение той отбеляза наличието и на други големи CloudStack предложения, например на SoftLayer, NTT, BT, GoDaddy, LeaseWeb, Logicworks, Contegix, Tata Communications, Ninefold и др.

Citrix първоначално подкрепяше OpenStack, но се отдръпна от проекта по-рано тази година, след като купи Cloud.com и вкара придобития софтуер в Apache Software Foundation като проект, наречен CloudStack.

От Datapipe изтъкват, че техният облак е съвместим с предложенията на Amazon Web Service и това е един от най-силните диференциатори, които отличават CloudStack от OpenStack.

Междувременно OpenStack тъкмо отпразнува своята 2-годишнина. Сега проектът разчита на подкрепата на редица големи компании, сред които Cisco, Dell, IBM и Red Hat.

Network World САЩ

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас