Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Технологии
21 юли
2012
 
 

Нови технологии от R&D отдела на Toshiba (видео)

4205 прочитания

Развойното поделение на Toshiba проведе ден на отворени врати в централата си в Токио.

Печалбата на компанията днес зависи от продажбите на флаш памети и оборудване за ядрени централи, но тя показа няколко други проекта, върху които ще гради бъдещето си.

Сред тях са нова осветителна система, базирана на панели, направени от OLED – органични светодиоди. Панелите ползват около 3 кв. инча и са дебели само няколко милиметра. Те могат да бъдат направени така, че да показват много цветове, но Toshiba имитира стандартните днешни крушки.

Toshiba показа и таванно осветление, което ползва 16 от панелите в различна комбинация, както и централно LED за светене право надолу. Светлината се контролира от Android приложение.

В момента всеки от панелите струва около $350, така че таванното осветление би струвало около $6000 днес.

Компанията показа и малка настолна лампа с 3 от панелите. Тя е ултра тънка и генерира много малко топлина.

Toshiba се стреми да пусне осветлението на пазара в началото на 2015 г., ако успее да свали производствените разходи. Компанията показа и своя система за разпространение на квантов ключ за изпращане на криптиращи ключове в цифровите комуникации.

Подобно на други платформи решението на Toshiba разчита на базовия принцип на квантовата механика, която измерва смущенията на системата. Това правим системата устойчива срещу подслушвания подобно на това централно устройство тук.

Компанията използва две линии – една за квантовите ключове, а а другата – за видеосигнала. Когато се свърже подслушвателно устройство, системата го засича и спира излъчването.

Toshiba каза, че тя евентуално ще работи на разстояния до 50 км, или 30 мили, и се надява да го пусне на пазара до 5 години.

Toshiba показа и осветителна система, която ползва лазерни диоди, генериращи светлина в централно устройство, което след това праща светлината до отдалечени лещи чрез оптични кабели.

Светлината от няколко лазерни диода може да бъде събрана и изпратена на 10 метра разстояние. Лещите могат да фокусират светлината в лъч или да я разсеят.

Светлината може също да бъде отразена около чиста тръба, създавайки ефекта на неоновите табели. Toshiba се надява да продава системата още през тази година, или през следващата.

За IDG News Service от Токио предава Джей Алабастер. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас