Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Център за данни
12 юли
2012
 
 

Миниатюрен център за данни на AOL може да се инсталира на улицата

3840 прочитания

Компанията AOL представи прототип на компактен автономен център за данни (ЦОД), който може да се инсталира дори и на улицата. Проектът Micro Data Center е всъщност първата стъпка в амбициозния план на AOL за изменение на своята инфраструктура с помощта на малки ИТ компоненти, които могат да се управляват дистанционно. 

Майкъл Манос, технически директор на AOL Services, заяви, че експерименталния корпус с висока плътност, в който може да се поберат хиляди виртуални машини, е бил инсталиран в град Далес, (щата Вирджиния, САЩ). AOL Micro Data Center може да работи при практически всякакъв климат и няма нужда от промишленото ниво на инфраструктурата, характерна за повечето центрове за обработка на данни, твърдят от компанията. AOL развива тази концепция от няколко години. Компании като Elliptical Mobile Solutions, SGI (Rackable) и АСТ Modular предлагат да се използва подобни микрокорпус още през 2008 година, обаче това са били нишови продукти.

Развитието на технологиите позволи да се намалят заплахите за надеждността на оборудването при повишение на температурите, което води до по-широко възприемане на охлаждане от типа Free-cooling. Micro Data Center може да бъде инсталиран практически на всяко едно място, което ще да де възможност на AOL да бъде по-близо до крайните потребители и да намали зависимостта от стандартните мрежи за доставка на съдържание. 

Микро центровете за данни са място за интересни изследвания свързани с  възобновяемите източници на енергия (ВЕИ). Rutgers University и технологичният гигант HP съвместно експериментират с малки ЦОД-ове, работещи на слънчеви батерии. Това ще позволи да се създаде мрежа от микро ЦОД-ове, захранвана от слънчева енергия. Самата система ще “следва слънцето” и така ще се преместват ИТ натоварванията между различни региони в рамките на деня.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас