Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет
05 юли
2012
 
 

Google слага край на още свои продукти и услуги

От 2011 г. досега Google разчисти над 30 остарели, излишни или непопулярни продукти и услуги от портфолиото си

4244 прочитания

Google обяви, че ще спре още няколко свои услуги като част от усилията си за премахване на остарели, излишни или непопулярни услуги и продукти от своето портфолио. Сега към края си се движат Google Mini, Google Talk Chatback, iGoogle и Symbian Search App, както и Google Videos.

Google Mini е корпоративна търсачка, която дебютира през 2005 г. като по-малка и по-евтина алтернатива на Search Appliance. Търсачката си има собствен хардуер, с който се инсталира при клиента. Продуктът ще спре да бъде предлаган на 31 юли.

Google Mini измина „добър път“, но функционалностите й биват предоставяни по-добре от други корпоративни продукти за търсене, като Search Appliance и облачно базираните приложения Site Search и Commerce Search, заяви в блог Мат Айхнър, генерален мениджър за Google Enterprise Search.

Разбира се, ще продължим да осигуряваме техническа поддръжка за клиентите на Mini за в рамките на техните договори и скоро ще се свържем с тях за повече детайли“, каза още той.

Google Talk Chatback позволява на уеб издателите да инсталират Google Talk уиджет в своите сайтове и така да комуникират с потребителите си. Тази услуга вече е „остаряла“, така че ще бъде изключена. Google съветва досегашните клиенти на Google Talk Chatback да преминат към Meebo.

iGoogle е персонализираният портал на компанията, който също стартира през 2005 г. Той ще бъде затворен на 1 ноември 2013 г.

С модерни приложения, които работят върху платформите ни Chrome OS и Android, нуждата от iGoogle намаля с времето“, посочи Айхнър.

Приложението Symbian Search App пък ще бъде прекратено, за да може компанията да се фокусира изцяло върху мобилното уеб търсене в Google.com през мобилни браузъри.

В допълнение Google обяви, че ще прехвърли клиповете от услугата Google Videos към YouTube „по-късно това лято“. Преди да се случи това всички потребители могат до 20 август да преместят, изтрият или свалят съдържанието си оттам.

Google Videos вече е затворена за качване на нови клипове.

В отделно блог съобщение от компанията заявиха, че настоящият екип на Google Videos ще се фокусира изцяло върху търсенето на видео.

Досега Google елиминира над 30 свои услуги и продукти, откакто съоснователят на компанията Лари Пейдж застана начело като CEO през април миналата година.

IDG News Service Маями

Препоръчваме ви:
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас