Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
03 юли
2012
 
 

Sony Mobile с 4 "червени точки" за дизайн

Смартфоните Xperia active, Xperia ion и Xperia ray са отличени за дизайн на конкурса dot red 2012, както и продуктите на Sony Mobile Smart Wireless Headset pro и SmartDock

3774 прочитания

Четири награди „red dot 2012" награди в категорията „Продуктов дизайн" и едно отличие получи от тазгодишния дизайнерски конкурс Sony Mobile, съобщиха от мобилното поделение на Sony. „Журито от международни експерти разгледа и оцени претендентите на базара на редица ключови критерии, сред които степен на иновативност, ергономичност, издръжливост и ниво на екологичност. Церемонията по връчването на наградите се състоя на 2 юли в Есен, Германия", добавят от Sony.

"Дизайнът стои в центъра на философията за разработване на продуктите на Sony Mobile и тези награди са доказателство за качеството на дизайна на нашите смартфони Xperia и Smart аксесоари. Те показват нашия стремеж да предлагаме на потребителите пълноценно смартфон изживяване без всякакви компромиси с функциите или дизайна", каза Джийна Кимбре, директор „Творчески продуктов дизайн" в Sony Mobile.

Наградените

Xperia active, Xperia ion, Smart Wireless Headset pro и SmartDock за Xperia ion са получили награди red dot в категория „Продуктов дизайн", а Xperia ray – отличие.

Xperia active предлага красив, устойчив на надраскване екран, който може да се използва дори с мокри пръсти и при ярка слънчева светлина. Здрава алуминиева рамка защитава екрана. По думите на журито "всички детайли доказват здравина и супер удобство при работа, като в същото време говорят и за високо качество."

Xperia ion се отличава с голям екран и прост, но ефективен дизайн, който създава усещането, че телефонът плува в ръката. Журито оцени в него "контраста между черния и алуминиевия гръб, който му придава много класен вид, допълнен от изкусна изработка."

SmartDock за Xperia ion разполага с профил под ъгъл, който дава възможност за удобство при гледане. Неговият изтънчен, висококачествен дизайн прави забележими множеството функции, които предлага, като връзка с мишка, клавиатура, HD телевизор и други устройства. Той спечели журито със своето "перфектно съчетаване с поставения в него смартфон."

Дискретният и ненатрапчив дизайн на стерео слушалките Smart Wireless Headset pro е минималистичен и привлекателен за широк кръг потребители, ползващи го в различна работна среда.

Елегантната динамична форма на Xperia ray приляга перфектно в ръката. Алуминиевите страници на този смартфон с Android дават приятно усещане при допир, но и показват издръжливост и високо качество.

Наградите „червена точка" са едни от най-големите и най-изтъкнатите награди за дизайн в света, в които годишно се включват над 14 000 претенденти от 70 страни. 

ЕТИКЕТИ:
Sony Mobilered dot
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас