Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
03 юли
2012
 
 

Adobe обяви края на Flash Player за Android

Няма да има сертифицирани инсталации на Flash Player върху Android 4.1, а от 15 август Adobe няма и да предлага Flash Player в Google Play

5184 прочитания

Flash PlayerAdobe обяви, че от 15 август няма да предлага Flash Player за Android през Google Play и няма да поддържа следващата версия 4.1 (Jelly Bean) на мобилната операционна система.

Браузърния плъгин на Flash Player се интегрира тясно с браузъра и мултимедийните подсистеми на устройството (така, както не правят типичните приложения) и това създава необходимост от интеграция от страна на нашите партньори в екосистемата от устройства – обясниха от Adobe във връзка с новината. – За да е сигурно, че Flash Player предоставя възможно най-доброто качество на потребителите, нашата партньорска програма изисква сертификация на всяка имплементация на Flash Player. Сертификацията включва сериозно тестване, за да се провери дали уеб съдържанието работи според очакванията и дали Flash Player осигурява добро потребителско изживяване. Сертифицираните устройства обикновено включват Flash Player, който е предварително инсталиран в завода или идва като част от системно обновление.

Устройствата, които нямат Flash Player, предоставен от производителя, типично са несертифицирани, което означава, че производителят не е изпълнил изискванията на сертификационното тестване. В много случаи потребителите на несертифицирани устройства могат да свалят Flash Player от Google Play и в повечето случаи той работи. При Android 4.1 обаче това няма да е така, тъй като ние не продължихме да разработваме и тестваме Flash Player за тази нова версия на Android и нейните налични опции за браузър. Няма да има сертифицирани инсталации на Flash Player за Android 4.1.

Още през 2010 г. бившият CEO на Apple Стийв Джобс, който стана известен с нежеланието си да допусне Flash върху iOS, написа публично писмо относно мнението си за Flash и проблемите, които той вижда в „надеждността, сигурността и производителността“. Освен това той изтъкна и проблеми с издръжливостта на батерията при използване на Flash.

Технологията на Adobe все още е в основата на огромно количество видеосъдържание в мрежата, но бавно бива изместена от HTML5. Принципно мобилните устройства работят по-добре с HTML5, отколкото с Flash.

Macworld Великобритания

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас