Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
02 юли
2012
 
 

Dell купи Quest за $2,4 млрд.

За сделката между Dell и Quest се шушука от доста време

3704 прочитания

Dell обяви в понеделник, 2 юли, че купува Quest Software за $2,4 млрд., след като няколко седмици подред имаше слухове за нейния интерес към доставчика на инфраструктурен софтуер. Очаква се сделката да приключи по-късно тази година.

Продуктите на Quest включват пакет средства за управление на бази данни Toad, софтуерът за управление на идентичности Quest One, както и продуктите SonicWALL и Secureworks, всеки от които ще допълва портфолиото на Dell.

Това е най-новата придобивка на Dell, след като по-рано тази година тя създаде ново софтуерно поделение, оглавено от бившия СЕО на CA Technologies Джон Суейнсън. През март Quest обяви, че ще стане частна компания чрез обратно изкупуване на $2 млрд. акции от страна на инвестиционния фонд Insight Venture Partners, но каза, че отворена и за по-добри оферти.

„Пакетът на Quest от водещи за индустрията софтуерни продукти, талантливи членове на екипа и уникална интелектуална собственост ще ни позиционират в една от най-големите и бързоразвиващи се области на софтуерната индустрия", заяви Суейнсън.

Чрез сделката Dell ще стане по-силен конкурент на „Голямата четворка" при системите за управление - IBM, Hewlett-Packard, BMC и CA.

Quest има приходи от $857 млн. за фискалната си 2011 г. и придобиването ще предостави база от $1,2 млрд. на софтуерния бизнес на Dell.

Dell планира да съчетае своя софтуер със своите сървъри и услуги, за да предостави „уникална диференциация, добавя Суейнсън. - Не търсим случайни софтуерни инструменти."

Стратегията на Dell включва 3 от основните тенденции в индустрията - „експоненциалният ръст на данните", „увеличаването на облачния софтуер" и „разпространението на мобилните устройства".

Първоначално Dell ще продава продуктите на Quest като пакети, но ще търси начини да ги интегрира в своите предложения. Фамилията продукти на Quest, които включват още инструменти за управление на Windows сървъри, ще паснат идеално на другите скорошни придобивки на Dell, например доставчика на приложения за модернизация Clerity.

Редица продукти на Quest се предлагат като услуга SaaS. Dell ще се опита да добави още възможности за SaaS внедрявания. 

IDG News Service, Бостън

ЕТИКЕТИ:
Dellсделка
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас