Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Системи и решения
25 юни
2012
 
 

Нови решения на HP подобряват бизнеса на МСП в съвременния мобилен свят

3676 прочитания

HP представи нови предложения, с които да помогне на малките и средните предприятия (МСП) да подготвят своите технологични инфраструктури за все по нарастващата мобилна работна сила. Със съществуването и използването на повече от 1,1 милиард мобилни приложения в световен мащаб, компаниите, независимо от техния размер, са изправени пред редица предизвикателства поради необходимостта от достъп, управление и обезопасяване на мобилните устройства и генерираната от тях информация. Конвергираната инфраструктура на HP осигурява подходяща платформа за сигурен непрекъснат достъп до данни и приложения. Освен това с партньорските решения на Citrix, Microsoft и VMware, HP предоставя на служителите подобрен достъп и производителност с оглед на увеличаващите се изисквания за мобилност. 

Новите предложения на HP включват технологични решения и услуги, както и програми за финансиране и обучение, които дават възможност на МСП с ограничени ресурси да опростят ИТ, като в същото време си сътрудничат по-ефективно в един все по-мобилен свят. Според изследване на Gartner, до 2016 г. най-малко 50 процента от корпоративните потребители на електронна поща ще отговарят на писма предимно на таблети или мобилни устройства вместо на традиционния досега настолен компютър. Тенденцията да се използват устройства за достъп до електронна поща и други бизнес данни налага на МСП да подготвят своите инфраструктури за подпомагане и поддържане на повишената мобилност.

Новите решения и услуги на HP позволяват на организациите да:

  • подобрят сигурността с решението за виртуален десктоп на Конвергираната инфраструктура на HP. Решението включва референтни архитектури, като например сървърите HP ProLiant Gen8 (осмо поколение) и клиентския софтуер за виртуализация на Citrix, Microsoft или VMware, които защитават корпоративните данни чрез съхраняване на потребителски профили и данни на централизиран сървър. Това дава възможност на малкия и среден бизнес да осигури безопасен достъп до приложения от тънки клиенти, лаптопи, таблети и смартфони. Дори и ако устройството бъде изгубено, информацията остава защитена на сървъра. 
  • намалят рисковете и сложността на клиентските проекти за виртуализация с услугата HP Клиентска виртуализация, анализ и моделиране. Пакетната услуга анализира съществуващата ИТ среда, за да улесни и ускори внедряването на виртуализацията за средните по размер компании и да им помогне да възприемат мобилните технологии.
  • улеснят приемането на мобилни технологии с HP семинар за мобилност с практически примери за трансформацията, услуга, обединяваща заинтересованите лица в ИТ и бизнеса, за да гарантира достъпа на служителите до данните, докато същевременно спазват изискванията за сигурност. 
  • увеличат времето на активно ползване за растящата мобилна работна сила с HP решение за бизнес защита – преконфигурирана референтна архитектура, базирана на Конвергираната инфраструктура на HP и на най-добрите практики в областта на защита на данни, мрежова сигурност и възстановяване на данни след бедствие. Тези персонализирани решения напътстват МСП в проектирането на програма за намаляване на риска, за да се осигури непрекъснат достъп до фирмените данни от мобилни устройства.

За да бъдат в крак с ускореното създаване на мобилните устройства, HP и нейните партньори помагат на МСП да подобрят производителността на служителите и да стимулират бизнес ефективността:

Подобрявайки сътрудничеството с HP Решения за обединени комуникации & Сътрудничество (Unified Communications & Collaboration (UC&C) с Microsoft Lync, интегрирано хардуерно и софтуерно решение, което позволява на МСП да провеждат надеждно видео конференции, да обменят информация чрез споделяне на десктопа си и да си сътрудничат за повишаване на производителността. Цялостното решение UC&C включва софтуера Microsoft Lync, телефоните HP VoIP (Voice over Internet Protocol), мрежовите решения на HP и сървърите, сториджите и услугите HP ProLiant Gen8.

Малките и средните предприятия имат нужда от опростени, надеждни и икономични изчислителни устройства, за да се поддържат нарастващите данни и нови приложения в жични и безжични среди. Новите решения, базираните на Конвергираната инфраструктура на HP, помагат на компаниите да:

  • опростят управлението на мрежата с HP Multi-Service Router (MSR) Series, разширена, всичко-в-едно, персонализирана платформа , която позволява на клиентите да рационализират внедряването на мрежи чрез интегрирането на сигурността и на жични и безжични мрежови функции в едно устройство. 
  • намалят енергийните разходи с платформата HP 1910 8G Switch Series, която отличава енергоспестяващата PoE технология (Power over Internet), за да предоставя опростен, надежден и енергийно ефективен мрежови достъп да мултимедийните приложения, като например глас и видео.
  • се справят с бума на неструктурирана информация от увеличаващата се мобилна работна сила с повишен капацитет и опростено управление, характеризиращи се със сториджа HP X5000. Тази лесно достъпна колективна NAS платформа (network attached storage) съкращава ИТ административното време за служители в МСП чрез осигуряване на достъп до корпоративните данни от мобилните им устройства, твърдят от HP. 

Компанията предоставя на МПС и търговските партньори широк спектър от програми, с които да стимулират растежа, да създават нови потоци от приходи и да осигурят сътрудничество. Подобрените програми осигуряват:

  • благоприятни възможности за финансиране с програмата HP Even Better Than Zero, която позволява на компаниите да наемат оборудване на HP с косвен лизингов процент по-малък и от нула, като същевременно предлагат опция за закупуване на справедлива пазарна стойност, благодарение на HP Финансови услуги. 
  • подобрени умения за продажби за собствениците на малък бизнес чрез курса за е-обучение HP Обучителна инициатива за предприемачи (HP LIFE). Новата, базирана на облака, платформа, хоствана на инфраструктурата HP Конвергиран облак, предлага безплатна информация и курсове на 20 езика, за да помогне на малките и средните фирми да започнат или разраснат своя бизнес. От 2007 г. програмата HP LIFE е помогнала за създаването на 43 000 работни места с 20 000 организации по целия свят.

Референтната архитектура на HP Клиентска виртуализация за Microsoft VDI ще бъде налична за закупуване през септември. Останалите решения и услуги вече са достъпни чрез HP и световните търговски партньори на HP.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас