Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Роботи
24 юни
2012
 
 

Ускорител на хардуерни разработки (видео)

Кухненски роботи и роботи Lego се правят по-лесно с т.нар. Hacks-cellerator.

3796 прочитания

Да кажеш „Здравей“ на роботите и кухненските джаджи, които не са за продажба (поне не в тази форма), това става само за проекта за ускорител, създаден за направата на хардуер.

Програмата, наречена Hacks-cellerator, е афиширана като първата програма за хардуерно ускоряване. Тя ползва подхода на „слабичка“ стартираща фирма, която праща тези проектанти в Китай, където те работят с изходните материали и прототипни схеми.

„Това е причината хардуерът да е „хард“ - софтуерът прави това от години, но плодовете от този труд може да бъде видян в Nomaku – готварски помощник, когото хората, влюбени в ТВ програми като „Главен готвач“ (Top Chef), могат да „загребат“. За малко под $300 инструментът ще готви храна в потапяща се вана, наречена „sous vide“.

Ако готвенето не е ваша стихия, какво ще кажете за Лего? Тази техно версия за възрастни идва в кутия от Makeblock. За около $100 хора с хоби домашни роботи могат да си купят комплект, който ще им позволи да изградят нещо забавно, при това функционално. А за около $2000 можете да вземете робот, който носи поне 200 фунта (90 кг) или собствения си разработчик, който казва, че не би имал това ниво на продуктивност без Hacks-cellerator.

Тези роботи все още не са достигнали до стандартите на R2D2, но Галигър казва, че те могат да бъдат ползвани за носене на напитки, сервиране на вечеря или за всяка друга задача, която изисква доставка и връщане. Роботите помнят къде са били и си изграждат карта, базирана на изминатия маршрут, така че не е нужно насочване от хора в среда, която вече познават.

О'Съливън е горд със своя клас от 9 дизайнери. SOS Ventures, която той ръководи, ще избере нов клас от хардуерни проектанти след месец – два.

 От Сан Франциско предава Кери Дейвис, IDG News Service.

ЕТИКЕТИ:
роботи
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас