“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
22 юни
2012
 
 

ћащабна кибератака срещу »ран, твърд€т иранските власти

»ранската държавна телевизи€ каза, че €дрените мощности на страната са били мишена на кибератака

4050 прочитани€

»рански€т министър на разузнаването обвини —јў, ¬еликобритани€ и »зраел в планиране на „масирана кибератака" срещу неговата страна, след като на преговорите през тази седмица за иранската €дрена програма не бе постигнато споразумение, съобщи иранската държавна телевизи€ в четвъртък, 21 юни.

ћинистърът на разузнаването ’ейдар ћослехи каза, че атаката срещу €дрените мощности на »ран е била планирана след преговорите в ћосква, чи€то цел бе ограничаване на иранската €дрена програма. “ой не каза как »ран е зас€кла атакта или откъде идва информаци€та, но за€ви, че атаката е била планира от —јў и „циониски€ режим", както и британската разузнавателна служба MI6, об€ви държавната телевизи€ на »ран Press TV.

„“е все още търс€т начина да реализират плана си, но ние сме взели всички необходими мерки", казал ћослехи според телевизи€та.

¬естник New York Times писа по-рано този месец, че президентът Ѕарак ќбама е наредил атаки срещу компютрите, които работ€т в иранските €дрени заводи, ускор€вайки план, който е започнал още преди той да влезе в ќвални€ кабинет. “ова е довело до скандални€ вирус Stuxnet, който атакува завода Natanz в »ран, пише Times.

Press TV цитира и в. Washington Post, който съобщи, че —јў и »зраел си сътрудничат за разработката на нов вирус, наречен Flame, чи€то мишена е иранската €дрена програма.

јгенци€ Reuters, ко€то е сред първите, предали из€влението на иранската Press TV, писа, че не е €сно дали коментарите на ћослехи се отнас€т до вируса Flame или става дума за нова атака. 

IDG News Service, —ан ‘ранциско

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас