Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
21 юни
2012
 
 

Huawei навлиза у нас и с корпоративните си решения

Облачни системи, контейнерни центрове за данни, видеоконферентни и UC системи, корпоративен клас маршрутизатори и комутатори и други решения представи Huawei у нас.

6398 прочитания

Владимир Владков

С облачни системи, контейнерни центрове за данни, видеоконферентни и UC системи, корпоративен клас маршрутизатори и комутатори и редица други решения за големите предприятия, малки и средни фирми навлиза у нас китайският гигант Huawei Technologies. Компанията, която има офис у нас от над 5 г. и досега доставяше предимно телекомуникационно оборудване за мобилните оператори, представи поделението си Huawei Enterprise и част от новите му предложения в специален демонстрационен камион в София.

Huawei ще се стреми да развива и редица вертикални решения, включително в областта на е-здравеопазване, транспорта, правителствения сектор, финансите, енергетиката и др., заяви Зенг Шианглу, продуктов мениджър в отдел „Маркетинг и продукти" на Huawei Technologies България.

Ясен Спасов, продуктов мениджър в Huawei Technologies България.

„Нашите корпоративни маршрутизатори за достъп AR

са вече трето поколение и са най-добре приети сред клиентите в големи и средни организации, включително в Европа. Те осигуряват свързаност на всяка компания към интернет и други споделени ресурси – от най-малкия модел AR150/200 до AR3200, oбяснява Ясен Спасов, продуктов мениджър за тези решения в Huawei България. - Това, което ги отличава от останалите системи на пазара е 2 до 3 пъти по-голяма производителност (до 3 Mpps капацитет за препращане) и наличието на достъпна резервираност на връзката през 3G мобилни мрежи", добави Спасов.

Освен това маршрутизаторите предоставят не само традиционна функционалност като маршрутизация и комутация на пакети (вкл. IPv6), но и защитни възможности чрез firewall, ACL списъци и автентификация, изграждане на VPN тунели. Освен това във всички устройства от тези серии е вградена телефонна централа, SIP сървър и/или SIP шлюз, което превръща устройството в комплексно решение за корпоративни клиенти. „Допълнително предимство е наличието на една и съща операционна система във всички устройства, което улеснява тяхното управление", добави Спасов. Той добави, че маршрутизаторите от тези серии дават възможност за директно свързване към GPON мрежи, които набират все по-голяма популярност у нас.

Компанията се фокусира и върху набиращите популярност и у нас

облачни услуги и среди.

Тънките клиенти на компанията, предоставящи възможност за разгръщане на облачни VDI системи в офисите (особено в контакт центровете), са разработени в 3 варианта – с процесор Atom 270 на Intel (моделът GI945), с процесор ARM Cortex (вариантът CT2000) и „облачният терминал" F2950 с процесор на AMD LX800. Най-новият тънък клиент E9110V разчита на високоскоростната нискоенергийна платформа на Intel ULV 600 MHz.

В демо камиона на Huawei бе демонстрирано и иновативното решение IDS1000, което представлява ЦОД в контейнер, притежаващ всичко необходимо за незабавно влизане в експлоатация – от сървърите и системите за съхранение на данни през захранване, охлаждане и окабеляване до мониторинг, пожарогасене и осветление. Този контейнерен ЦОД вече се ползва от редица корпоративни клиенти в Китай, но интерес към него проявяват и компании от Европа, добави Спасов. Това решение се предлага и във вид на клъстер, като компанията може да комбинира различен брой охлаждащи контейнери, контейнери със захранването и контейнери с ИТ оборудването, с интегрирани системи за охлаждане, окабеляване, пожарогасене, мониторинг и т.н.

Бизнес видеото

е третият фокус в демото на Huawei, като са представени редица решения за обединени комуникации и сътрудничество (UC&C). Те варират от системи тип телеприсъствие за 6 до 14 участника, до Linux базирани видеотелефони и софтуерни приложения, работещи върху Android и iOS базирани смартфони и таблети. „Huawei разработва и собствени таблети и смартфони, но тук целта ни е да покажем, че всички наши решения са съвместими с продуктите на останалите играчи на пазара, така че ако си купите наша система в единия офис, не трябва да заменяте вече закупеното оборудване в другите, независимо дали то е на Cisco, Tandberg (вече част от Cisco), Polycom или друг производител", поясни Ясен Спасов.

Huawei Telepresence

VPC500 е HD видеокамера на Huawei, предоставяща видеоразговор с висока резолюция (1080p) с 12-кратно оптично приближение и мощен PTZ механизъм

Kомпанията води преговори за партньорство с водещи системни интегратори у нас, но те все още не са финализирани. До края на годината обаче Huawei ще разполага с поне 10 такива партньори за корпоративните си решения, като нашите специалисти ще им оказват пълно съдействие както при внедряването, така и при настройването и поддръжката на системите, каза още Спасов. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас