Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
15 юни
2012
 
 

Миодраг Сундич: Allied Telesis има силно присъствие в българския корпоративен сектор

3683 прочитания
Визитка на Миодраг Сундич
Миодраг Сундич е директор продажби в Allied Telesis за Централна и Източна Европа. Той отговаря за управлението и развитието на продажбите на решенията и услугите на Allied Telesis в региона чрез 7 офиса на компанията – Виена, Москва, Прага, Варшава, Букурещ, Белград и Киев. Сундич има дългогодишен опит в ИКТ индустрията и над 25 г. опит в управление на международна дейност в мрежовата индустрия. Преди да се присъедини към Allied Telesis той е управляващ директор на компании от Olivetti Group в Унгария и Австрия. Има богат опит в бизнеса със системна интеграция. Миодраг Сундич е учил информационна технологии и говори свободно няколко езика.

Кои са най големите постижения на Allied Telesis през тези 25 г.?

Още от старта преди четвърт век – от трансиверите, повторителите и медия конверторите, преминавайки към L2 и L3 комутаторите и маршрутизаторите, компанията се стреми да се развива плавно съобразно бизнес потребностите на пазара. Не разчитаме на даден продукт, а работим постоянно върху решенията, изисквани от нашите клиенти.

За 25 г. компанията може да отчете две много силни свои предимства. Тя има собствени научноизследователски центрове – в Нова Зеландия, в Америка, в Милано и в Япония. Огромните инвестиции в тази дейност ни донесе голяма полза. Вторият ключов фактор е, че произвеждаме устройствата в наши собствени фабрики. По този начин можем да контролираме своята съдба. На трето място бих посочил, че винаги сме били фокусирани върху видеото. Видео трафикът днес и в бъдеще ще расте изключително бързо. Така че сме подготвили своите решения с визия за поддръжка на видео в комуникационните мрежи.

За коя индустрия имате най-конкурентоспособни решения?

Опитът ни в Европа показва, че корпоративните ни клиенти варират в много широки граници. Имаме големи успехи при облачните центрове за данни, при вертикалните пазари сме реализирали редица проекти в образователния сектор. Мрежите в редица училища и университети разчитат на наши продукти, които са от най-висок клас, но са на относително ниски цени. Allied Telesis е изключително популярна в обществения сектор, включително при военните. Система, базирана на наши устройства, контролира целия пътен трафик в Букурещ. В Япония и Германия например сме оборудвали редица клиники, но в Източна Европа здравният сектор няма достатъчно бюджети за ИТ.

Какви са плановете ви за българския пазар?

Allied Telesis има много добри решения за корпоративния сегмент. В средни по размер компании, търсещи надеждни и нескъпи системи, ние сме постигнали много добри резултати. Смятам, че българският пазар ще се развие относително бързо, като се надяваме на проекти в обществения сектор, когато ситуацията се подобри, все пак в момента все още сме в криза. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас