Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет
14 юни
2012
 
 

ICANN публикува списък с новите заявки на домейни от най-високо ниво

4300 прочитания

Международната организация ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) публикува списък със заявките за нови домейни от най-високо ниво, като броя на подадените за одобрение е 1930. Ако се отчете, че цената на една такава заявка е 185 хил. долара, то ICANN е получила приход от над 350 милиона долара. 

Най-желаните домейни са се оказали .app (за този домейн са дадени 13 заявки), .art (10 заявки), .home и .inc (по 11 заявки). За домейните blog, .llc и .book са били направени 9 заявки, докато за .design, .movie и .music са направени 8 заявления. По 7 претендента са регистрирани за домейните.ltd, .news, .now и .store. За домейните .baby, .corp, .cpa, .gmbh, .law, .love, .mail, .now, .online, .tech, .vip и .web се борят по 6 претендента. Основната маса заявки (1179) са с по един заявител.

Едновременно с публикациите също е даден старт на период, в който всички желаещи могат да направят възражения срещу една или друга заявка. Този етап ще продължи 7 месеца. Старши вицепрезидентът на ICANN Кърт Приц каза, че е възможно първите домейни в рамките на програмата на организацията да се появят в Интернет още през първото тримесечие на 2013 година. Род Бекстром, президент на ICANN, сподели, че даже ако бъдат одобрени три четвърти от заявките в списъка, то Интернет пространството ще се разшири 4 пъти.    

ЕТИКЕТИ:
ICANNдомейн
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас