Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
11 май
2012
 
 

HP стартира втора бета програма за облачни услуги

В рамките на новата бета програма влизат услугите HP Cloud Compute, HP Cloud Object Storage и HP Cloud Content Delivery Network

4368 прочитания

Подготвяйки се да стъпи на пазара на IaaS (инфраструктура като услуга), Hewlett-Packard стартира нова публична бета програма за облачни услуги, които в бъдеще, но неизвестно точно кога, ще предлага комерсиално.

В програмата са налични три услуги – HP Cloud Compute за виртуални сървъри, HP Cloud Object Storage за обектно базирано съхранение и HP Cloud Content Delivery Network за глобално дистрибутиран кеширащ слой за ускоряване на доставянето на услуги. Употребата на услугите за заплаща на почасова база, като цената е с 50% по-ниска, отколкото ще е, когато те станат официално налични.

С трите си нови услуги HP се насочва към организации, които искат да използват мащабни уеб услуги в облака. В това на компанията ще помагат над 40 партньора, които ще предлагат индивидуални технологични компоненти и допълнителни оферти. Например, EnterpriseDB предлага версия на базата за данни с отворен код PostGres, CloudBees може да предостави платформа за работа с Java приложения, Engine Yard предлага подобна платформа за Ruby on Rails и PHP, Spirent може да осигури развойни инструменти и RightScale, а ScaleXtreme и Smartscale Systems предлагат софтуер за управление.

Новата програма идва след по-малкото и безплатно бета портфолио с облачни услуги, което компанията започна да предлага миналия септември.

HP също така предлага облачни услуги за блоково базирано съхранение и за хостинг на данни в MySQL разгръщания, но те са в рамките на закрита бета.

IDG News Service Ню Йорк

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас