Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
03 май
2012
 
 

Cisco придоби фирмата за анализ в реално време на мрежови параметри Truviso

Truviso твърди, че е способна да анализира до 500 000 записа в секунда

2824 прочитания

Cisco обяви в четвъртък, че планира да придобие компанията за анализи на мрежи Truviso за неназована сума, като това е опит да помогне на потребителите да подобрят оперативната ефективност.

Калифорнийската компания Truviso разработва уеб базиран софтуер за анализ в реално време. Тя ще осигури на Cisco способности за анализ на поточни данни в добавка към платформата за мрежово управление Cisco Prime. Cisco планира да завърши сделката през четвъртото тримесечие на своята фискална 2012 г., която приключва в края на юли.

Cisco ще интегрира екипа на Truviso в своята група „Технологии за мрежово управление" (Cisco Network Management Technology Group). Truviso твърди, че е способна да анализира до 500 000 записа в секунда.

Cisco Prime събира статистики от мрежата, които помагат на ИТ отделите да получат цялостна картина на мрежовия трафик. Truviso анализира мрежовия трафик в реално време, давайки възможност на потребителите да видят моментното състояние на употребата на мрежата, една от най-важните функции на софтуера на двете компании, обясняват от Cisco.

Корпоративните клиенти и доставчиците на услуги искат да разбират по-добре „експоненциално растящия" обем от мрежови данни, за да подобрят работата и услугите, да като получават бизнес анализи в реално време, добавят от Cisco.

Truviso е създадена през 2005 г. и целта на разработките й е да премахне необходимостта от подреждане, съхраняване, организиране и извличане на данни преди анализирането. Технологията се ползва от рекламни мрежи, доставчици на корпоративен софтуер и сайтове за е-търговия. Truviso предлага и аналитични dash табла с логото на външни нейни клиенти.

IDG News Service, Амстердам

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас