Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Център за данни
01 май
2012
 
 

AMD консолидира центровете си за данни и мигрира към частен облак

Компанията работи в собствен облак с използването на EDA приложения (electronic design applications), които са достъпни за специалистите на AMD по целия свят. Инженерните задачи се изпълняват в реално време чрез виртуална мрежа от сървъри, използващи 120 хил. процесорни ядра.

4097 прочитания

AMD ще съкрати отново броя на своите центрове за обработка на данни (ЦОД), като до 2014 година корпорацията планира да закрие два подобни центъра в Северна Америка и един в Азия. За това информира Фарид Дана, директор ИТ услуги в AMD. Компанията в момента има 12 центъра за данни, докато през 2009 година, когато започна програмата за консолидация, е имала 18.

Целта на AMD е да намали разходите си и да прехвърли повече задачи към частния си облак, който да функционира в центрове за данни с малки загуби на електоренергия, каза още Дана. Налице е списък от 40 физическа фактора, отчетенеи при приемането на решение за консолидациите на ЦОД-овете, включително близостта до магистрали, климатични условия, наличие на водни източници и достъп до електричество. 

Компанията работи в собствен облак с използването на EDA приложения (electronic design applications), които са достъпни за специалистите на AMD по целия свят. Инженерните задачи се изпълняват в реално време чрез виртуална мрежа от сървъри, използващи 120 хил. процесорни ядра. Искаме да направим изчисленията достъпни навсякъде, без значение къде се намира инженера, той трябва да получи всичко нужно за работата си, смята Дана.

Разполгането на приложенията в облака обединява изчислителни ресурси и централна инфраструктура, допълва той. Данните в този случй са по-защитени, защото те се съхраняват по-централизирано. Много организации предлагат облачни услуги, такива като Amazon, но AMD използва собствен облак, като има строг контрол върху използването на EDA инструментите.

www.computerworld.com

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас