Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
24 апр
2012
 
 

CS6 и Creative Cloud излизат официално през май

Българският дебют на Creative Cloud обаче ще е по-късно през годината

8349 прочитания
Страница 1 от 2

Тихомир Иванов

На 23 април Adobe Systems обяви, че през май официално ще дебютират пакетът Creative Suite 6 (CS6) и неговият разширен онлайн аналог Creative Cloud. Наличността на CS6 ще е глобална, но тук ще трябва да почакаме за Creative Cloud, тъй като облакът ще стане достъпен у нас по-нататък през годината, съобщиха от BMG, оторизиран дистрибутор на Adobe Systems за България, на пресконференция, посветена на новината.

Сред акцентите при приложенията в CS6 са разширената 64-битова поддръжка, по-масовото използване на графично ускорение, обновените потребителски интерфейси, добавянето на нов пакет – Adobe CS6 Design & Web Premium, и др.

Необходимо е да се отбележи, че не всички CS6 приложения могат да работят в 32-битови среди. Сега за Mac към естествените 64-битови Premiere Pro, After Effects и Photoshop се присъединяват Encore, новото приложение SpeedGrade и Illustrator, а за Windows вече Premiere Pro, After Effects, SpeedGrade и Encore са естествени 64-битови приложения. Това означава, че всички те могат да оперират само в 64-битови операционни системи. Има обаче едно важно уточнение – Photoshop и Illustrator за Windows са естествени 64-битови приложения, но продължават да могат да работят и в 32-битови среди.

Оптимизирайки кодовете на програмите за 64-битови операционни системи, от Adobe могат да предложат сериозно повишаване на скоростта на работа. Според компанията, много от хората, занимаващите се професионално с видеообработка, вече са преминали към такива системи, като Mac OS X Snow Leopard и Lion или 64-битовите версии на Windows 7.

Тъй като 64-битовите среди осигуряват по-висока производителност, CS6 и бъдещите издания на Premiere Pro, After Effects, Encore и SpeedGrade няма да поддържат 32-битови ОС.

На специална уеб страница потребителите могат да намерят актуален списък с 64-битови софтуерни разширения на трети страни за After Effects.

CS6 идва с общо 17 приложения

(ако броим Photoshop и разширената версия Photoshop Extended поотделно), като две от тях са изцяло нови (Prelude и SpeedGrade), а други две не са обновени (Acrobat и Flash Builder).

Photoshop, Illustrator и InDesign са основните продукти, насочени към обработка на растерни и векторни изображения и страниране.

Разширената версия на Photoshop – Photoshop Extended – може да повиши вашата креативност в нови измерения. Има редица подобрения, които спомагат за това. Най-сериозното от тях е т. нар. Mercury Graphics Engine, който увеличава скоростта на работа със софтуера. Има добавени и редица интелигентни функции за обработка и ретуширане на растерни изображения, както и 3D контролери за повишаваме възможностите за управление на софтуера. Потребителският интерфейс е изцяло нов и реорганизиран.

Основният векторен редактор Illustrator също има Mercury Graphics Engine, отново с цел повишаване скоростта на употребата на софтуера. Има и редица подобрения на функционалностите, които би трябвало да повишат ефективността на работата.

InDesign е продукт за страниране, в който също има сериозни нововъведения относно повишаване ефективността на работата и подредбата на потребителския интерфейс. Най-важното в него е, че има добавена възможност за създаване на PDF формуляри.

Dreamweaver е средството, което дава възможност на всички дизайнери да осъществят практически неограничените идеи, които имат в областта на уеб програмирането и дизайна.

Следващите три продукта – Audition, Premiere Pro и After Effects – са насочени към аудио- и видеообработка.

Останалите продукти са спомагателни и са във всички пакети. Два от тях са изцяло нови. SpeedGrade е насочен към дизайнери, които се занимават с видео, с цел да прецизира тяхната работа с цветовете. А Prelude е софтуер, който улеснява взаимодействието между звената в една фирма.

Никола Иванов, продуктов мениджър за Adobe в BMG

Новият Creative Suite се предлага в 4 разновидности:

  • Adobe CS6 Master Collection – най-пълният пакет, включващ топ версиите на всички 16 приложения от CS6 – Photoshop Extended, Illustrator, InDesign, Acrobat X Pro, Flash Pro, Flash Builder 4.6 Premium Edition, Dreamweaver, Fireworks, Premiere Pro, After Effects, Audition, SpeedGrade, Prelude, Encore, Bridge и Media Encoder. Предлага и интеграция с Digital Publishing Suite;

  • Adobe CS6 Design Standard – базов пакет, насочен към потребители, които се занимават предимно с дизайн на печатни материали и дигитално съдържание. Включва Photoshop, Illustrator, InDesign, Acrobat, Bridge и Media Encoder и се интегрира с Digital Publishing Suite;

  • Adobe CS6 Production Premium – този пакет е за професионалисти, работещи с аудио и видео. Включва Premiere Pro, After Effects, Photoshop Extended, Audition, SpeedGrade, Prelude, Illustrator, Encore, Flash Pro, Media Encoder и Bridge;

  • Adobe CS6 Design & Web Premium – напълно нов пакет, който обединява в себе си продуктите за стандартен и уеб дизайн и дава възможност на всички потребители да работят практически във всички сфери на дизайна. Включва Photoshop Extended, Illustrator, InDesign, Dreamweaver, Flash Pro, Fireworks, Acrobat, Bridge и Media Encoder.

CS6 се предлага на 23 езика и за пръв път потребителите могат да получат достъп до приложенията от пакета по три начина – закупуване на инсталационни дискове, сваляне от уеб сайт и абонамент за фиксиран период от време чрез облака Creative Cloud.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас