Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
17 апр
2012
 
 

Adobe After Effects CS6 вече е достъпен

Целият пакет CS6 ще дебютира през тази половина на годината

5422 прочитания

На изложението NAB 2012 в Лас Вегас Adobe обяви дебюта на After Effects CS6. Новата версия на софтуера идва с редица новости и подобрения, сред които т. нар. Global Performance Cache, 3D Camera Tracker, графично ускорение, по-добра интеграция с Illustrator, механизъм за 3D рендеринг с трасиране на лъчи и др.

На NAB 2012 Adobe обяви и Premiere Pro CS6, а Photoshop CS6 е в бета версия от края на март. Останалите приложения от пакета Creative Suite 6 се очаква да дебютират скоро.

Лъчево-трасираният механижъм за 3D визуализации в Afer Effects CS6 поддържа отражения, светлинни пречупвания, карти на отраженията и др.

Global Performance Cache подобрява RAM прегледите, като визуализира отново само онези елементи, които биват променени, и пази в паметта онова, което може.

Новата команда Create Shapes From Vector Layers преобразува AI и EPS векторни файлове от Illustrator в Shape Layers. Това позволява на потребителите да редактират форми, запълвания, щрихи и др. в AE. В допълнение слоевете вече могат да бъдат екструдирани в 3D, като същото важи и за текст.

Нов трасиращ механизъм позволява на потребителите да задават реалистично осветление с отражения, пречупвания и карти на заобикалящата среда (environment/reflection mapping). Енджинът може да бъде ускорен от всяка графична карта на Nvidia, поддържаща рендъринг технологията OptiX.

Добавеният 3D тракер пък анализира движението в една сцена и създава софтуерна 3D камера, която се движи по същия начин, по който се е движила и 2D камерата, заснела оригиналното видео. Така по-лесно мога да се добавят визуални ефекти и други елементи в сцената.

Друга новост в After Effects CS6 е поправката на т. нар. ефект rolling shutter, при който се получава изкривяване на изображението, защото сензорът на DSLR камерата го сканира линия по линия хоризонтално или вертикално, при което в действителност цялото изображение не се записва наведнъж, по едно и също време, а на части.

After Effects CS6 идва и с инструмента Pro Import AE за работа с проекти от Avid Media Composer или Symphony, както и Apple Final Cut Pro 7 или по-ранни издания, плюс CycoreFX HD Suite с 16-битови и 32-битови плъгини за ефекти. 32-битовата поддръжка е добавена и към ефектите на AE, например Cross Blur, Color Neutralizer, Kernel, Threads, Environment, Rainfall, Snowfall, Block Load, Plastic, Line Sweep, WarpoMatic и Overbrights.

Въпреки новия 3D тракер, плъгинът Mocha AE 2.5D все още е включен в After Effects, а в AE се появява нова команда Track in Mocha AE, която отваря Mocha в AE.

В допълнение GPU ускорението вече е разширено към повече елементи от интерфейса, за да подобри цялостната производителност на софтуера.

От Adobe не дадоха информация за цените или дебютната дата на целия пакет CS6, но потвърдиха, че ще бъде достъпен още през тази половина на годината.

Digital Arts Magazine

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас