Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Роботи
29 мар
2012
 
 

Първо училищно състезание за роботи (видео)

6101 прочитания

Бостън гъмжеше от изстрелващи топки роботи миналия уикенд, когато стотици ученици от гимназиите се състезавах в Първото състезание по роботика. Отборите проектират, създават и контролират роботи за всеки 2-минутен рунд. 

Микел Тейлър: “Това е състезание за гимназисти, които имат 6 седмици да изградят робот, който да играе в дадена игра... Играта тази година е нещо като баскетбол. Роботите трябваше да успеят да изстрелят баскетболни топки в кошовете и накрая трябваше да балансират на мост, а след това получават точки за извършването на това по различни начини“

Това състезание посрещна отбори от целия свят, включително от Канада, Турция и Мексико, като всички се борят за шанса да стигнат до първенството. За да спечелят първото място, отборите трябва да преминат през взискателен процес на оценяване от жури.

Има два начина да спечелиш тук. Първият е роботите просто да се състезават и някой да получи повече точки и да спечели, но има и съдии, които обикалят наоколо и интервюират всеки отбор. Те пита за свойствата на робота, например кой има най-забавната контролна система? Кой има най-изящния механизъм? Кой е с най-добрия индустриален дизайн и надеждност? Колко добре отборът представя идеалите на Първия: дали сте вдъхновили и други? Дали се включили и други отбори? Как разпространявате Първия и вълненията си в тази област с вашата общност?”

Преди всеки отбор да пусне своите роботи на игрището, те трябва да отговарят на редица изисквания към дизайн, включително тегло и ограничения за размерите. За подобен кратък период от време състезателите са под непрекъснато напрежение да използват разумно своето време.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас