Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
21 мар
2012
 
 

HP потвърди вливането на IPG в PSG и обяви други важни промени

Компанията ще слее и Global Accounts Sales с HP Enterprise Group ще унифицира маркетинга и комуникациите си и ще прехвърли имотните дейности от финансовите операции към глобалните технологични и бизнес процеси

5538 прочитания

Комбинирането на IPG и PSG ще рационализира go-to-market стратегията, брандирането, веригата за доставки и клиентската поддръжка на HP в глобален планОт Hewlett-Packard днес потвърдиха слуха, че ще влеят бизнеса си за принтери, изображения и печатни услуги (Imaging and Printing Group, или IPG) в Групата за персонални системи (Personal Systems Group, или PSG). „Комбинирането на тези две единици ще рационализира go-to-market стратегията, брандирането, веригата за доставки и клиентската поддръжка на HP в глобален план – заявиха от компанията. – Това ще доведе до по-добро потребителско изживяване и ще доведе до нововъведения в персоналните устройства и принтирането. Очакваме тази промяна да предостави възможности за намаляване на разходите и за ускоряване на способността на HP да се стреми към печеливш растеж и да реинвестира в бизнеса.“

Тод Брадли ще ръководи новосформираната Група за печат и персонални системиКогато промяната приключи, формиралият се нов отдел ще се нарича Група за печат и персонални системи (Printing and Personal Systems Group, или PPSG). Нейното ръководство ще поеме Тод Брадли, изпълнителен вицепрезидент на PSG от 2005 г.

Изпълнителният вицепрезидент на принт бизнеса Вьомеш Джоши пък ще се пенсионира, след като работи в компанията вече 31 г. „Под ръководството на Джоши IPG увеличи приходите си от $19 млрд. до $26 млрд. и усвои оперативната си печалба до приблизително $4 млрд.", коментираха от HP.

Вьомеш Джоши, сега изпълнителен вицепрезидент на IPG, ще се пенсионира„Тази комбинация ще събере два бизнеса, където HP установи глобално лидерство – коментира главният изпълнителен директор Мег Уитман. – Предоставяйки най-доброто в иновациите, фокусирани върху потребителите, и оперативната ефективност, вярваме, че ще създадем печеливш сценарий за клиентите, партньорите и акционерите.“

Смята се, че ходът отразява очакваното по-трудно бъдеще на принт бизнеса в сравнение с PSG. Въпреки че в IDC очакват продажбите на принтери да се увеличат с 1%-2% през следващите няколко години в глобален план, PC пазарът ще нарасне с около 5%.

Освен това от HP обявиха и че

ще слеят организацията Global Accounts Sales с Групата за корпоративни клиенти

Дейвид Донатели ще оглави новата бизнес единица, която ще бъде създадена от сливането на организацията Global Accounts Sales с Групата за корпоративни клиенти(HP Enterprise Group). Новополучената група ще бъде ръководена от Дейвид Донатели и ще включва корпоративни сървъри, системи за съхранение на данни и мрежови и технологични услуги.

В HP очакват тази нова структура „да ускори вземането на решения, да увеличи продуктивността и да подобри ефективността, същевременно опростявайки потребителското изживяване“.

Предстои да разберем каква ще е бъдещата роля на Ян Задак, настоящия изпълнителен вицепрезидент на Global Accounts SalesВследствие на това сливане ще има и промяна в позицията на настоящия изпълнителен вицепрезидент на Global Accounts Sales Ян Задак, но тя ще бъде обявена по-късно. Засега Задак ще работи с Донатели за осигуряването на плавна реорганизация.

Също така HP ще унифицира маркетинга си

Марти Хомлиш ще отговаря за унифицирания маркетинг на всички бизнес единици на HPв различните бизнес единици. Маркетинг дейностите ще бъдат ръководени на най-високо ниво от Марти Хомлиш, изпълнителен вицепрезидент и главен маркетинг директор. Това ще позволи още по-ефективни дейности за изграждане на брандове и маркетинг и ще доведе до ползи за всички бизнес единици, очакват от HP.

Унифициране ще има и в комуникациите

Хенри Гомез ще ръководи унифицираните комуникации на HPна компанията, като за това ще отговаря Хенри Гомез, изпълнителен вицепрезидент и главен комуникационен директор.

„Заедно тези два хода ще създадат по-мощен глас, който да демонстрира силата на „единна HP“, коментираха от компанията.

От HP обявиха и още една промяна.

Имотните дейности ще бъдат прехвърлени от финансовите операции към глобалните технологични и бизнес процеси

(Global Technology and Business Processes), за да се адресира имотната консолидация на компанията и да се подобрят работните условия.

„Да сме сигурни, че имаме правилната организационна структура е критична първа стъпка към подобряването на изпълнението и увеличаването на ефективността и ефикасността – каза Уитман. – Резултатът ще бъде по-бърза, по-оптимизирана, водена от производителността HP, която е фокусирана върху клиента и е позиционирана така, че да капитализира бързоменящите се тенденции в индустрията.“

IDG News Service Ню Йорк

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас