Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
16 мар
2012
 
 

Cisco плаща $5 млрд. за видео компания

NDS е най-значимата придобивка на Cisco след покупката през 2009 г. на лидера при видеоконферентните системи Tandberg.

3968 прочитания

Тази седмица Cisco обяви, че ще придобие NDS Group Ltd., разработчик на видео софтуер и системи за защита на съдържание, доставяни на медийни компании и телеком оператори, като стойността на сделката е $5 млрд.

NDS е най-значимата придобивка на Cisco след покупката през 2009 г. на лидера при видеоконферентните системи Tandberg. Тя е показателна за намерението на компанията да бъде лидер на пазара на доставчици на видео услуги, за който са предназначени нейната инициатива Videoscape и ТВ приставките Scientific-Atlanta.

„Придобиването ще превърне Cisco в най-големия доставчик на операторски видео решения", отбеляза анализаторът от Oppenheimer & Co. Итай Кидрън.

Сделката ще подкрепи намеренията на Cisco да подобрява експертния си опит в областта на софтуера и услугите, както и да разшири базата за приходите си. 

Софтуерът и услугите на NDS са проектирани да помогнат на доставчиците на услуги да създават разнообразни видео оферти за платена телевизия, като абонатите могат да гледат, да търсят и да навигират в цифровото съдържание от всяко устройство. Нейните продукти включват софтуер за цифрови приемници и видеорекордери, справочник за програмите, софтуер за цифрово съдържание, както и системи за централни видео станции (headend), а сред потребителите й са Cox и DirecTV.

Cisco каза, че NDS ще допълни и ускори пускане на нейните облачни предложения Videoscape TV, които са предназначени да помогнат на операторите и медийните компании да предлагат развлекателно съдържание.

„Стратегията ни винаги е била ръководена от нуждите на потребителите и възползване от пазарните възможности, каза Джон Чеймбърс, СЕО на Cisco. - Придобиването на NDS отговаря на тази стратегия, позволявайки на доставчиците на съдържание и услуги да предложат нови видео решения, чрез които да се възползват от нови възможности за осребряване от разнообразни и отличаващи ги услуги.“

NDS е най-значимата придобивка на Cisco след покупката през 2009 г. на лидера при видеоконферентните системи Tandberg.

Придобивайки NDS, Cisco ще разшири присъствието си на развиващи се пазари като Китай и Индия, където NDS вече има силно присъствие.

„Значителна част от защитата на съдържанието, софтуера и услугите на NDS са обвързани с дългосрочни договори, като типичният им срок е около 5 г.“, добавят от Cisco.

Сделката е била одобрена от бордовете на директорите на двете компании. Очаква се тя да приключи през втората половина на календарната 2012 г., като подлежи на одобрение от редица регулатори, включително в САЩ. Дотогава Cisco и NDS ще продължат да оперират като отделни компании.

Веднага след приключване на сделката операциите на NDS, включително офисите във Великобритания, Израел, Франция, Индия и Китай, както и 5000 служители ще се присъединят към поделението на Cisco „Видеотехнологии за оператори“ (SPVTG), ръководено от старши вицепрезидентът на Cisco и генерален директор на това поделение Джеспър Андерсън. Изпълнителният председател на NDS Абе Пелд ще стане старши вицепрезидент и стратег на групата „Video & Collaboration“ в Cisco, която е част от същото поделение. Пелд ще докладва на Мартин Де Биър, старши вицепрезидент на групата „Video & Collaboration“.

Network World, САЩ

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас