“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ќбучени€
06 мар
2012
 
 

ѕредстои конференци€ за обучение и заетост на аутисти с помощта на » “

 онференци€та ще представи опита на участниците в проекта У–азработване и пилотиране на модел за обучение и заетост на хора с разтройства от аутистични€ спектър в » “ сектораФ, съфинансиран от ≈вропейската комиси€.

6137 прочитани€

 онференци€ на тема “ќбучение и заетост на хора с разстройства от аутистични€ спектър в областта на информационните и комуникационните технологии” организират ≈вропейски —офтуерен »нститут - ÷ентър »зточна ≈вропа (≈—» ÷»≈), —дружение „јсоциаци€ аутизъм" и Ѕългарската асоциаци€ на софтуерните компании (Ѕј— ќћ). —ъбитието ще се състои на 13 март от 09:30 ч. до 17:00 ч. в хотел “’илтън”.

 онференци€та ще представи опита на участниците в проекта “–азработване и пилотиране на модел за обучение и заетост на хора с разтройства от аутистични€ спектър в » “ сектора”, съфинансиран от ≈вропейската комиси€.

¬ рамките на инициативата, 20 младежи с аутизъм преминаха теоретично и практическо обучение за работа с основни компютърни приложени€, 8 от т€х в момента стажуват и работ€т в шест »“ фирми и един университет в Ѕългари€. ѕрез обучение преминаха и работодатели и техни служители.

 ръглата маса ще събере ключови страни - представители на работодателски организации, на социално – отговорни бизнеси, експерти от центрове за работа с хора със затруднени€, за дискуси€ на тема: “«ащо и как можем да успеем?  ак добрите примери у нас и по света да се превърнат в национална политика”.

ƒен преди конференци€та - на 12 март, от 14:00 ч. до 17:00 ч. в “’илтън” експерти психолози и човешки ресурси от јсоциаци€ “јутизъм” и фирми работодатели ще се съберат на работен семинар, за да обсъд€т предизвикателствата  и предимствата  в процеса на работата с хора с разстройства от аутистични€ спектър.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас