Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
16 фев
2012
 
 

Sony завърши покупката на Sony Ericsson, преименува го на Sony Mobile Communications

Японският технологичен гигант заяви миналата година, че купува съвместното дружество и ще интегрира смартфоните в другите си продукти

4352 прочитания

Sony обяви в четвъртък, че е завършила покупката си на Sony Ericsson, съвместното дружество за мобилни телефони с Ericsson, и ще преобразува компанията в свое поделение, като скоро ще го преименува на Sony Mobile Communications.

Компанията обяви през октомври, че ще плати на Ericsson €1,05 млрд. за 50-ния процентен дял на шведския производител в съвместното дружество.

Неговата дейност започна през 2001 г. и помогна на борещия се да оцелее мобилен бизнес на Sony и осигури на телефоните силно международно присъствие, което рядко се случва на японски производител на мобилни апарати. Sony успя да помогне на телефоните чрез добре познатите си марки от други продуктови категории като Walkman и Cybershot.

При внезапния бум на смартфоните Sony каза, че иска да интегрира по-добре апаратите Xperia в останалите си продуктови линии по подобие на конкурентите Apple и Samsung. Компанията активно развива своята онлайн медийна платформа, която се надява да предоставя едно и също изживяване през телефони, телевизори, таблети и компютри.

Интегрирането трябва да се осъществи в тежки финансови време и за Sony, и за нейното ново поделение.

Sony обяви по-рано този месец, че очаква загуби за фискалната година в размер на почти $3 милиарда, основно заради „задъхващия“ се бизнес с телевизорите, както и заради големия брой еднократни такси. През януари Sony Ericsson обяви, че очаква чиста загуба в размер на €207 милиона за четвъртото тримесечие на 2011 г., докато година по-рано компанията постига тримесечна печалба от €8 млн.

Централата на новото поделение, което има 8000 служители, ще бъде в Лондон.

IDG News Service, Токио

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас