Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
16 фев
2012
 
 

Cisco обжалва сделката Microsoft-Skype в Европейския съд

Cisco заяви, че Microsoft трябва да бъде принудена да поддържа индустриални стандарти за комуникация с други платформи за сътрудничество

3865 прочитания

Cisco ще обжалва одобрението на Европейската комисия на сделката за $8,5 млрд., с която Microsoft придобива Skype, като твърди, че комисията е трябвало да поиска от двете компании да поддържат стандарти за съвместимост с други платформи за сътрудничество.

Microsoft обяви плана си да купи Skype през май 2011 г. и получи одобрение от Европейската комисия през октомври. Шефове на Microsoft наскоро заявиха, че компанията може да интегрира софтуера на Skype за глас, текст и видео сътрудничество в аналогичната система на Microsoft - Lync.

Cisco планира да обжалва решението на ЕК в Общия съд на Европейския съюз, написа в официалния блог на Cisco Мартин де Биър, старши вицепрезидент на групата „Видео и сътрудничество" в Cisco. Cisco не се противопоставя на сливането, но иска на Microsoft да бъдат наложени някои условия.

Ако слетите компании не поддържат същите отворени стандарти като останалите доставчици на видеоконферентни решения, това ще попречи на потребителите да осъществяват видео разговори с лекотата, с която те осъществяват гласови обаждания, пише де Биър. Това може да потисне конкуренцията и иновациите в индустрията, твърди той.

„Планът на Microsoft да интегрира Skype специално в своята корпоративна комуникационна платформа Lync може да „заключи" в платформата на Microsoft фирмите, които искат да достигнат до 700-те милиона потребители на Skype", пише де Биър.

Microsoft и Skype не се ползват популярния видео кодек H.264 или стандарта SIP (Session Initiation Protocol), твърди запознат с жалбата, пожелал анонимност. Потребителите на видеоконферентни платформи на Cisco и други производители няма да могат да се обаждат на онези, ползващи системата на Microsoft-Skype, освен ако не си купят скъп шлюз, добавя той.

Cisco е разговаряла с Microsoft за постигане на споразумение за съвместна работа, но тези преговори не дали резултат, а срокът за обжалване на решението на ЕК изтича тази седмица.

Microsoft обаче защити придобиването. „Европейската комисия проведе пълно разследване на придобиването, в което Cisco активно участваше, като одобри сделката със свое 36-странично решение без да поставя никакви условия. Ние сме убедени, че решението на ЕК ще издържи при обжалването", каза представител на Microsoft. 

IDG News Service, Сан Франциско

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас