Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
08 фев
2012
 
 

500 училища вече ползват „Електронен дневник“

В края на първия учебен срок ще бъдат оповестени и наградени първите пет най-активни учебни заведения.

6608 прочитания

От пускането на единната национална услуга „Електронен дневник“ (InfoServ e-School) като облачна услуга през септември миналата година, безплатното приложение е заявено от над 800 учебни заведения, от които към края на първия учебен срок са включени вече над 500, съобщиха от Дан електроник – разработчик на ИТ решението. 14 000 учители попълват събитията в електронния дневник, a родителите на над 150 000 български деца в над 280 населени места имат ежедневен достъп до нуждата информация за представянето и поведението на подрастващите. Тя може да се получи с уникалното за България автоматично гласово известяване по телефон на единен за цялата страна номер 0882 818905 (без добавена стойност). Предвидена е възможност за прослушване на гласови съобщения, записани от преподавателите. Родителите могат да заявят по телефона и получат e-mail съобщение с обобщена информация за всички оценки и отсъствия през учебния срок. То съдържа и сравнителна информация за успеха на ученика спрямо средния успех на класа и випуска, представена в удобен графичен вид.

Наред с гласовото уведомяване, електронният дневник комуникира с родителите и проактивно, като изпраща SMS и E-mail съобщения. Те съдържат информация за получена оценка, отсъствие или забележка и се изпращат в реално време при въвеждане на данните от училището. Успехът и поведението на детето става мигновено достояние на родителите, предоставяйки възможност за навременна и адекватна реакция.

През месец декември 2011 г. започна специална стимулираща програма с цел да класира и награждава училищата, работещи най-често и интензивно с електронния дневник.

Независимо от датата на включване, всички учебни заведения имат равен старт, като вече 13 000 ученици в училищата-първенци получиха подаръци – мобилни карти с включен безплатен интернет. На Интернет сайта на проекта е обявена временна класация на 50-те най-активни, сред които са СОУ "Проф. Д-р Асен Златаров" - Годеч, Спортно училище "Майор Атанас Узунов" - Русе, Професионална гимназия "Васил Димитров" - Мадан. Много добре се представиха също Първа английска езикова гимназия – София, ОУ ”Петко Каравелов” - Асеновград, ДФСГ „ Интелект“ - Плевен и др. В края на първия учебен срок учебните заведения, класирани на първите 5 места, ще бъдат обявени публично, ще получат грамоти и материални награди за своя принос към развитието на електронното обучение, обявиха от Дан електроник.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас