Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | LAN & WAN
29 яну
2012
 
 

Cisco опростява и обединява дизайна и интерфейсите на продуктите за сътрудничество

Инициативата е наречена Futurama и ще обхване продукти като WebEx, Quad, Jabber IM и Tandberg

4695 прочитания

Cisco готви голяма своя инициатива за по-добро интегриране на разнообразни свои продукти за сътрудничество, чрез която да осигури на техните интерфейси унифициран дизайн и да ги направи по-лесни за употреба и по-ефективни при съвместната работа на служителите.
Проектът е познат вътре във фирмата като Futurama, той е вдъхновен от разбирането на компанията, че масовизирането на ИТ е реална тенденция в предприятията. По този начин Cisco иска продукти за съвместна работа като WebEx, Quad, Jabber IM, Tandberg и Social Miner да „копират" ориентираната към потребителя естественост на потребителските социални мрежи и мобилни устройства.
Освен това тези продукти за сътрудничество ще продължат да бъдат интегрирани помежду си, за да предоставят общо възприятие, така че потребителите могат да превключват междун тях напълно естествено, според задачите за партниране, каза Радж Госейн, вицепрезидент управление на продукти в групата „Софтуер за сътрудничество" към Cisco.
„Това не е просто да направим всеки от продуктите великолепни сами по себе си. Нашата цел е да съберем заедно тези решения, така че хората да слеят различния си опит от работа с технологиите на Cisco за сътрудничество по един логичен начин – еднакви контроли, обща идентичност, елегантна употреба", казва той.
От миналата година в Cisco работят активно върху проекта за потребителското изживяване Futurama и резултатите започват да се появяват в продуктови подобрения и надграждания, но потребителите ще видят голям напредък в тази област по-късно тази година, каза той.
„Плодовете" от проекта Futurama ще се появят не само в потребителските интерфейси на приложенията за сътрудничество, но и в устройства на Cisco като видеоконферентни продукти Tandberg, IP телефоните и в таблета й Cius.
„Опитваме се да предоставим общ потребителски опит, така че все едно всичко идва от един доставчик. Постигнали сме забележителен напредък. Ще видите редица нови решения, които ще пуснем тази година, отговарящи на спецификациите във Futurama spec", казва Госейн.
Целта е да се ползва тенденцията „масовизиране на ИТ" и да се намали граничната линия за внедряване и обучение, която много корпоративни компютърни технологии и продукти поставят пред ИТ отделите и служителите, каза той. „Искаме да направим тези решение лесни за употреба подобно на продуктите на Apple, както и на приложения като Facebook, Twitter и LinkedIn", добавя той.
Пример за влиянието на Futurama може да се види в новата версия на приложението за уеб конференции и онлайн срещи WebEx, която бе обявена през ноември и сега е на етап бета тестове. Софуерът за корпоративни социални мрежи Quad също ще разполага с дизайн, вдъхновен от Futurama.
Cisco, добре позната заради своя мрежов хардуер, наскоро откри областта на корпоративното сътрудничество като един от пазарите с голям ръст и се фокусира върху него. Тя инвестира сериозно в разработката на своето портфолио от продукти за сътрудничество през последните години и вярва, че сега има много силна оферта, за да се конкурира с предложенията на Microsoft, IBM, Google и др.
Пакетът с продукти за сътрудничество на Cisco включва сега IP телефония, телеприсъствие от висок клас, корпоративни социални мрежи, онлайн срещи, уеб конференции и мониторинг на медии. Компанията се фокусира и върху вътрешнофирмения, и върху облачния софтуер, който може да се полза през широк кръг от платформи, браузъри и устройства.


IDG News Service, Маями 

ЕТИКЕТИ:
CiscoCiusGoogleWebEx
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас