Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет
24 яну
2012
 
 

Google+ вече разрешава псевдоними

Досега потребителите в Google+ трябваше задължително да използват истинските си имена, но вече са разрешени и псевдоними

4144 прочитания

Google вече позволява на съществуващите потребители на Google+ да добавят към имената си в социалната мрежа и алтернативно име или прякор. Освен това новите членове на сайта могат да си създават профили само с псевдоними, ако тези названия вече са се наложили като онлайн или офлайн идентичност. Така компанията слага край на своята критикувана политика да позволява на хората да си създават профили в социалната мрежа, само ако използват истинските си имена.

Ако един потребител обаче реши да си измисли нов прякор и да го използва в Google+, това може да се окаже невъзможно, тъй като това название няма да е предварително установено. За доказване на наложил се прякор могат да се използват всякакви онлайн ресурси, включително социални мрежи, блогове и пр., както и офлайн ресурси – копия на документи, статии в печатни медии и др.

Google+ вече разрешава псевдоними

От Google също така добавиха, че не е изключено в бъдеще отново променят политиката си относно имената в социалния сайт.

Възможността за използване на псевдоними може да не е незабавно налична за всички потребители, но ще стане глобална в рамките на тази седмица.

В Google смятат, че новата политика ще остави доволни повечето от хората, които досега са се оплаквали от задължителното използване на истински имена. Тези хора обаче са много малка част от цялата потребителска база на сайта. „Повечето потребители минават без проблеми през нашия процес за създаване на акаунт“, а само около 0,1% имат различни желания във връзка с имената или се оплакват от политиката, сподели в блог продуктовия вицепрезидент за Google+ Брадли Хороуиц. Около 60% от хората с допълнителни желания или оплаквания са такива, които искат да добавят прякор към истинските си имена, а 20% искат да използват псевдоним. Останалите запитвания от бизнеси, а за тях Google+ предлага специални бизнес профили.

IDG News Service Маями

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас