“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | —офтуер
13 €ну
2012
 
 

»злезе бетата на Photoshop Lightroom 4

“естовата програма е публична и ще продължи до 31 март 2012 г.

5298 прочитани€

¬ъв Photoshop Lightroom 4 има девет новостиAdobe пусна безплатна бета верси€ на софтуера за управление и обработка на изображени€ Photoshop Lightroom 4, в ко€то има девет новости. “естовата програма е публична и ще продължи до 31 март 2012 г.

≈дно от основните подобрени€ в Lightroom 4 е разширената поддръжка на видео, за ко€то от компани€та отбел€заха, че е „за фотографи, не за кинематографи“. “ази възможност позвол€ва на потребителите да организират клипове, да ги преглеждат и да нанас€т корекции, например цветови корекции или на баланса на б€лото – такива промени могат да бъдат правени и върху статични изображени€.

—ъщо така е улеснено и публикуването на клипове. ¬ече потребителите могат да редактират и сподел€т видео във Facebook и Flickr.

«а снимки са налични и нови опции за коригиране на твърде осветени или затъмнени обекти, както и за намал€ване на шума и за премахване на моаре.

ƒруго предимство на новата верси€ пред старата е възможността за организиране на съдържанието чрез географските етикети, т. е. според местоположението, където клиповете или снимките са били заснети. „рез тази функци€ могат да се виждат GPS данните, записани от камерите, ако са налични такива. —ъщо така опци€та може да генерира и Google карта със снимки, разположени там, където са били направени.

Photoshop Lightroom 4 вече предлага и режим Soft proofing, който позвол€ва на потребител€ да види как точно ще изглежда едно изображение, когато бъде принтирано на определена харти€ и с конкретен принтер и евентуално да прецени дали има нужда от н€какви корекции. «а максимално точни визуални резултати има една важна предпоставка – мониторът тр€бва да е калибриран правилно.

Ќовата верси€ сега предлага и функци€ за създаване на фотокниги с помощта на „лесни за използване, елегантни модели“, казват от Adobe.

ќсвен това потребителите вече могат да изпращат съдържание по е-поща директно от Lightroom, използвайки имейл акаунт по избор.

Adobe все още не е об€вила кога точно ще дебютира финалната верси€ на софтуера, нито дали цената ще остане непроменена (£198 плюс ƒƒ—). ≈дин от конкурентите на Lightroom е Apple Aperture, но той струва само £45 с ƒƒ—.

Digital Arts Magazine

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас