Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
19 дек
2011
 
 

Google Wallet в Лондон за Олимпийските игри?

Според слухове, Google Wallet ще дебютира във Великобритания в първото тримесечие на 2012 г.

4658 прочитания

Google Wallet вече е налична за всички потребители на Nexus S 4G в САЩУслугата за мобилни NFC (near-field communication) разплащания Google Wallet ще стартира във Великобритания навреме за Олимпийските игри в Лондон следващата година, според данни на френската преса. Вестник Les Echoes съобщи, че Google преговаря с британските търговци, дистрибутори и банки, за да проведе пилотни проекти през първото тримесечие на 2012 г., което ще позволи услугата да е напълно функционална за Летните игри.

По-рано тази година Google се съюзи с щатския мобилен оператор Sprint и със Citi, MasterCard и First Data, за да проведе първите публични тестове на Google Wallet в Ню Йорк и Сан Франциско. Услугата дебютира обвързана с Google Offers – сайт за локални намаления, който се конкурира с Groupon. По време на тестовия период всеки потребител можеше да синхронизира своя Google Wallet с акаунта си в Offers, за да използва закупените ваучери чрез NFC при търговците, участващи в мрежата SingleTap.

Google Wallet вече е налична за всички потребители на Nexus S 4G в САЩ.

Старта на Google Wallet във Великобритания преди Олимпийските игри ще позволи на чуждестранните посетители да плащат при търговците директно чрез своите смартфони, което ще премахне например проблема с наличието на достатъчно местна валута у всеки човек и ще е удобна алтернатива на банковите карти.

Но ако Google представи услугата си на Острова, компанията ще срещне конкуренция. По-рано тази година Samsung и Visa обявиха, че обединяват усилията си, за да произведат специално мобилно устройство, снабдено с NFC, навреме за Игрите. То ще бъде разпространено както сред поддържаните от Visa и Samsung атлети, така и потребителите, които ще могат да го закупят.

Междувременно британсктие мобилни оператори Everything Everywhere, Telefónica UK и Vodafone UK обявиха през юни, че ще започнат да предлага мобилни NFC плащания чрез SIM карти.

Тази година Juniper Research прогнозира, че глобалните мобилни NFC транзакции ще достигнат близо $50 млрд. през 2014 г. и че 2011 г. и 2012 г. ще бъдат преходни години за този подход.

Techworld.com

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас