“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
19 дек
2011
 
 

» BT заведе патентно дело срещу Google

British Telecommunications подаде жалба срещу Android и н€кои други услуги на Google, които нарушава;ли 6 от патентите на телекома

3551 прочитани€

Ѕритански€т оператор British Telecommunications е завел съдебно дело в съда в щата ƒелауер, за€в€вайки, че н€кои продукти на Google, включително Android, както и нейната търсачка, музика, карти и реклами, свързани с местоположението, нарушават един или н€колко от 6 патента на телекома.

Ѕританската компани€ подаде жалба минали€ четвъртък в –айонни€ съд на съдебни€ окръг ƒелауер, като поиска съдебна забрана срещу Google, както и наказание за щети, които могат да бъдат утроени, ако се докаже, че патентното нарушение на Google е преднамерено и съзнателно планирано. BT е поискала дело със съдебно жури.

Ќарушените според жалбата патенти на BT включват система за предостав€не на услуги за комуникационни мрежи, навигационна информационна система, съхран€ване и извличане на информаци€ за местоположение в разпределена мрежа от устройства за съхранение на данни, телекомуникационна апаратура и методи, както и комуникационни възли за предостав€не на мрежово базирани информационни услуги.

Google Music и Android са цитирани от жалбоподател€ BT като примери за нарушаване от страна на Google на щатски€ патент No. 6151309 за система за доставка на услуги в комуникационни мрежи, като се прави препратка към патента Busuioc. “ози патент е „насочен към системи и методи за достъп до съдържание в мобилна среда, в ко€то мрежовите ограничени€ варират в различните мрежи".

јнализаторът в областта на интелектуалната собственост ‘лориан ћюлер написа в сво€ блог, че при толкова много големи патенто държатели, пред€в€ващи своите права и задължени€ за плащане на такси, Google може да бъде принудена да промени лицензионни€ модел на сво€та ќ— Android и да поиска от производителите на устройства да плащат възнаграждени€ като процент от приходите. Android е в центъра на многобройни патентни спорове, в които участват големи компании като Oracle и Apple.

Google не пожела веднага да коментира нови€ съдебен иск.

IDG News Service, Ѕангалор 

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

»нтервю с ƒжен Ћупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференци€та DevReach 2018

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас