Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | PC периферия и аксесоари
02 дек
2011
 
 

„Рентгеновите“ PC аксесоари на Canyon са вече достъпни у нас

“Първата ни лимитирана серия с графити-дизайн съставяше 10% от оборота на Canyon за последното тримесечие на миналата година. До момента новите ни две лимитирани серии заемат 16% дял от оборота от въвеждането им на пазара до момента, а с X-Ray в портфолиото ни очакваме до края на годината дизайнерските аксесоари да са 20% от общия оборот за второто полугодие на 2011“ – сподели Любомир Бабуров, продуктовия мениджър на Canyon.

7810 прочитания

С изложба на британския фотограф Хю Търви бе представена новата линия компютърни аксесоари на Canyon. X-Ray Limited Edition представлява един поглед от другата страна на техниката, създаден за потребителите с вкус към оригиналния ИТ-дизайн. За представянето на серията бе поканен  Хю Търви – фотограф, който създава рентгенови снимки и работи съвместно с Британския институт по радиология. 
Освен оригинални пана Търви разработи и дизайна на новата лимитирана серия на Canyon.

Висококачествените снимки на слушалки, колонки и лаптопи се превръщат във визията на X-Ray моделите. За представянето на серията бе направена изложба на рентгенови картини в културния център Червената къща.„Рентгеновите лъчи са страхотни – не можем да ги видим, но те ни позволяват да видим нови неща - сподели Хю Търви по време на събитието за представяне на серията. - Доволен съм, че работата заедно с Canyon ми позволи да представя тази идея на над 60 пазара и да покажа своите произведения с подобни изложби в повече от 10 държави.“

За своите проекти Хю Търви е използвал няколко рентгенови апарата, различни осветителни тела и аналогов фотоапарат, тъй като, според него все още няма цифрови фотоапарати с толкова висока резолюция. Изображенията са с много високо качество (450 dpi) и повечето от се характеризират гигабайтов обем.

Фотографът дойде в България заедно с вицепрезидента „Маркетинг и продажби“ на Canyon Хеерт ван Дайк. Той разказа повече за процеса по създаване визията на новата лимитирана серия: „Опитахме се да снимаме продуктите с рентген в болница в Холандия, но качеството беше далеч от задоволителното. Свързахме се с Хю и той ни помогна да направим най-интересната си лимитирана серия до този момент дори по-добре, отколкото си я представяхме.“

“Продуктите се приемат добре и на българския пазар, като се наблюдава и ясна тенденция за покачване на търсенето – сподели Любомир Бабуров, продуктов мениджър на Canyon за България. - Първата ни лимитирана серия с графити-дизайн съставяше 10% от оборота на Canyon за последното тримесечие на миналата година. До момента новите ни две лимитирани серии, които пуснахме през лятото, заемат 16% дял от оборота от въвеждането им на пазара до момента, а с X-Ray в портфолиото ни очакваме до края на годината дизайнерските аксесоари да са 20% от общия оборот за второто полугодие на 2011.“

Интересът към аксесоарите с оригинален дизайн на Canyon се формира както от отличителния вид на продуктите, така и от допълнителните инициативи на марката за привличане вниманието на младите, смятат представители на марката. 

Хю Търви, дизайнер на „рентгеновата“ серия аксесоари на Canyon

Новите PC аксесоари вече се предлагат в търговските мрежи на Мултирама и Технополис. Жичната мишка Canyon CNL-MSO07X е на цена 17,90 лв., а безжичната мишка Canyon CNL-MSOW07X струва 35,90 лв. Компютърните тонколони Canyon CNL-SP20HX се предлагат срещу 27,90 лв. В новата „рентгенова“ лимитирана серия влизат и да вида слушалки - Canyon CNL-HP03X (цена 32,90 лв.) и Canyon CNL-HP04X (цена 35,90 лв.). Линията се допълва от чантите Canyon CNL-NB09X и Canyon CNL-NB07X, които са сътветно на цени 52,90 лв. и 56,90 лв.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас