Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
23 ное
2011
 
 

С €40 млн. процедура насърчава „зелената индустрия”

Крайният срок за кандидатстване по обявената по оперативна програма “Конкурентоспособност” процедура е 15.02.2012 г.

3733 прочитания

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма обяви открита процедура за финансиране на проекти за инвестиции в зелена индустрия по оперативна програма „Конкурентоспособност“. За нея по програмата са отделени 40 млн. евро.

Проекти за инвестиции в зелена индустрия по оперативна програма „Конкурентоспособност“ ще се набират до 15 февруари 2012 г.Основна цел на процедурата е да подкрепи големите предприятия в България за преодоляване на негативното им влияние върху околната среда.

По тази процедура ще се финансират проекти за производство на изделия, подлежащи на рециклиране, по-ефективно използване на отпадъчните продукти и намаляване на енергоемкостта като ключов фактор за повишаване на конкурентоспособността и устойчиво развитие на големите предприятия в страната.

Пълният пакет документи и насоките за кандидатстване по процедурата са публикувани на сайта на оперативната програма, на сайта на ИАНМСП, както и на Единния информационен портал за обща информация за управлението на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз в Република България.

Проектните предложения могат да се подават в регионалните структури на Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, която е междинно звено на оперативната програма, в градовете Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Плевен, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Велико Търново.
Крайният срок за кандидатстване е 15.02.2012 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас