Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Преносими компютри
16 ное
2011
 
 

Първият ултрабук на Acer e вече в България, цената му е 1599 лв.

Новият Aspire S3 подновява работа за 1,5 секунди и осигурява 50-дневен режим на хибернация при захранване от батерия чрез Acer Green Instant On, твърдят от компанията

5568 прочитания

Стефан Станчев

Acer представи в София първия си ултрабук – 13,3-инчовия Acer Aspire S3. “Този модел комбинира най-добрите характеристики на преносимите и мобилни устройства, като дава на потребителите мощна производителност, необходима за работа и създаване на цифрово съдържание – каза Данаил Вълков мениджър бизнес развитие - България, Acer Computer. - Същевременно той предлага свръхбързо време за събуждане и свързване с Интернет.”

Данаил Вълков, мениджър бизнес развитие - България, Acer Computer представя ултрабука Acer Aspire S3

Моделът Aspire S3 е базиран на второ поколение процесори Intel Core i3, i5 и i7 с пълноценни възможности за компютърни изчисления и създаване на цифрово съдържание. Производителят предлага избор между твърдотелен носител (SSD) от 240 GB или HDD диск от 320 или 500 GB и вграден SSD диск за свръхбърз достъп, както и широк набор от носители и устройства за съхраняване на данни.За момента у нас ще се предлага модела с Core i5 чип, с 20 GB SSD и 320 HDD, в сребрист цвят на цена 1599 лева.

Технологията Acer Green Instant On осигурява функционалност за незабавно подновяване на работа и гарантира удължен живот на батерията, докато Acer Instant Connect осигурява по-бърз достъп до Интернет (за 2,5 секунди - четири пъти по-бързо от конвенционалното свързване). Acer Green Instant On предлага два режима на заспиване, от които Aspire S3 излиза с учудваща скорост. От „Заспиване“ Aspire S3 подновява работа след не повече от 1,5 секунди, а от „Хиберниране“ - за 6 секунди. Благодарение на тези иновации, животът на батерията на Aspire S3 се удължава до 50 дни. 

С цел удобство и лесно носене, дебелината на Aspire S3 е 1,3 см и тежи по-малко от 1,4 кг. Ултрабукът е обвит в тънък и лек метален корпус с устойчив, аеродинамичен дизайн. Снабден е и с пълноразмерна гумирана клавиатура FineTip на Acer, проектирана за удобно ползване. Целодневната използваемост е осигурена от лека батерия с висока плътност, даваща до 7 часа време за работа. Аеродинамичният дизайн на Aspire S3 предлага здраво и леко шаси от алуминиево-магнезиева сплав и панели с метално покритие, устойчиво на пръстови отпечатъци.

Свръхтънкият 13,3-инчов LED монитор с висока резолюция залага на pen-cell дизайн за икономия на материали, като ползва задния и предния панели за оформяне на алуминиевата рамка около екрана. Така се получава тънък, но и здрав панел, който намалява необходимата за производство енергия при сравнение с конвенционалния дизайн.

Дъното на Aspire S3 е без охлаждащи отвори, така че ноутбукът ляга удобно в скута на потребителя. “Греещите компоненти са преместени извън зоната за поставяне на дланите и тази на тъчпада, така че потребителите няма да изпитват дискомфорт от топлината – обяснява Данаил Вълков. - Допълнително нововъведение представлява новият дизайн на въздушния поток, който отделя топлия въздух през задната част на ноутбука, като предотвратява насочването на въздушната струя към ръцете на потребителя.” Моторът на вентилатора е оптимизиран за повишена ефективност и ниска консумация на енергия за удължаване на живота на батерията в системата.

С включените професионално звучащи говорители Dolby Home Theater v4, Aspire S3 осигурява наситен обкръжаващ звук с високо качество, твърдят от компанията. Всички интерфейси са разположени на задната страна на корпуса –  HDMI, 2хUSB порта и конектор за захранването (няма RJ-45 порт за Ethernet свързаност). Единствено 2-в-1 картовият четец е разположен странично на корпуса на ултрабука. Той поддържа SD и MultiMediaCard формати.

За Wi-Fi свързаността се осигурява от технологията InviLink Nplify 802.11b/g/n Wi-Fi CERTIFIED на Acer. Безжичното удобство е повишено чрез добавяне на технологията Bluetooth от последно поколение 4.0+HSR с понижена консумация на енергия. Новият продукт на Acer идва с интегрирана 1,3-мегапикселова камера Crystal Eye на Acer и микрофон.

“Въпреки тежката 2011 година Acer успя да запази своите позиции на пазара както като количество внесена продукция, така и като обем продажби към крайни клиенти. За трета поредна година в сегмента на преносимите компютри ние сме марка номер едно в България. Цената на ултрабуците е сравнително висока за родния пазар, но интересът към тях е голям. Аз смятам, че има много голям потенциал в сегмента на тези устройства”, каза в допълнение Вълков.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас