“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | јутсорсинг
09 ное
2011
 
 

IDC: » през Q3Т11 родни€т –— пазар продължи своето свиване

— 22,7% се е сринал пазарът на преносими компютри през Q3Т11 в сравнение със същи€ период на миналата година. ѕазарът на настолни компютри отбел€за ръст от 11,7% в сравнение с третото тримесечие на предходната година, но все още е много под нивата дори на кризисната 2009 г. ѕричина за ръста са доставките по н€колко големи търга.

2672 прочитани€

— 15% е спаднал –— пазарът в Ѕългари€ през третото календарно тримесечие на 2011 г. в сравнение със същи€ период на предходната година. “ова показват най-новите данни на анализаторите от IDC. ѕонижено търсене от страна както на бизнеса, така и на домашните потребители превърнаха Q3’11 в най-слабото тримесечие за последните две години, твърд€т още те.

≈велин —тоев, старши анализатор в IDC Ѕългари€

— 22,7% се е сринал пазарът на преносими компютри през Q3’11 в сравнение със същи€ период на миналата година. Ќедостатъчно търсене в големите търговски вериги, липса на големи държавни търгове, както и занижен интерес от страна на мобилните оператори са сред основните причини за спада. Ќад 70% е делът на ноутбуците в общи€ –— пазар.

Ќа този етап таблетите не вли€€т сериозно на пазара на преносими компютри в Ѕългари€, но с понижаването на цените ситуаци€та ще се промени, см€тат от IDC.ѕазарът на настолни компютри отбел€за ръст от 11,7% в сравнение с третото тримесечие на предходната година, но все още е много под нивата дори на кризисната 2009 г. ѕричина за ръста са доставките по н€колко големи търга.

 ризата ускори консолидаци€та на български€ –— пазар. ѕри лаптопите Acer, Dell и HP контролират над половината от продажбите, а тенденци€та е водещите доставчици да увеличават пазарни€ си д€л. ќт ключово значение за успеха са агресивните цени в ниски€ клас, които привличат масови€ потребител в търговските вериги.—редната цена на ноутбук в Ѕългари€ е по-ниска от цената на настолен компютър в «ападна ≈вропа. 

“2011 година ще се окаже най-лоша за –— пазара в Ѕългари€ от началото на кризата досега. ¬ традиционно най-силното четвърто тримесечие, както и в началото на следващата година световни€т недостиг на твърди дискове ще окаже допълнителен натиск върху местни€ пазар”, коментира ≈велин —тоев, старши анализатор в IDC Ѕългари€.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас