Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
01 ное
2011
 
 

Фил МакКини, СТО и вицепрезидент за персоналните системи в HP, се пенсионира

Оттеглянето на МакКини ще последва това на Шейн Робинсън, главен стратегически и технически директор в HP, който се пенсионира днес и няма да бъде заменен

3523 прочитания

Фил МакКиниФил МакКини, вицепрезидент и главен технически директор (СTO) в Групата за персонални системи на Hewlett-Packard, ще се пенсионира, обяви самият той в блога си.

Съобщението гласи, че това няма да е типично пенсиониране. МакКини първо ще се фокусира върху издаването на своя книга със заглавие „Beyond the Obvious“ и ще продължи да помага на „иноваторите да стават по-добри в иновациите“.

Моето определение на пенсиониране е свободата да пиша, говоря, наставнича, съветвам и обучавам без ограниченията на традиционната служител/корпорация структура“, пише МакКини.

МакКини се присъедини към HP преди 9 г. като съветник по нововъведенията. Преди това той работи в CSC и Teligent, а понастоящем е и колонист във Forbes.

Оттеглянето на МакКини ще последва това на Шейн Робинсън, главен стратегически и технически директор в HP, който се пенсионира днес и няма да бъде заменен.

Във висшето ръководство на Hewlett-Packard напоследък има и други сериозни промени. Миналата година компанията принуди главния си изпълнителен директор Марк Хърд да се оттегли и на негово място назначи Лео Апотекър, който реши да спре разработката на мобилни продукти с WebOS и започна да разглежда възможностите за отделяне или продажба именно на Групата за персонални системи. През септември обаче Апотекър последва Хърд и бордът назначи за ръководител на компанията Мег Уитман, член на борда на HP и бивш CEO на eBay.

Миналата седмица HP обяви, че всъщност ще задържи Групата за персонални системи. Все още обаче не е оповестявано промяна на решението за отказване от WebOS продуктите.

IDG News Service Сан Франциско

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас