Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | PC компоненти
28 окт
2011
 
 

ASUS разкри информация за нови дънни платки, базирани на чипсета Intel X79 Express

7661 прочитания

ASUS стартира серия от международни технически семинари, в рамките на които ще представи ново поколение дънни платки, базирани на Intel X79 Express Chipset и LGA 2011 цокъл. Сред новите предложения са гъвкавата P9X79 серия, надеждната TUF серия и предназначената за овърклокинг феновете ROG Rampage IV Extremе, които осигуряват широк спектър от решения за всички PC потребители.

Всяка година ASUS провежда международни технически семинари, в рамките на които представя последните си разработки пред партньорски организации и представители на медиите. Тази година семинарите се провеждат в периода 13 – 31 октомври, а ключово място в тях заемат само разработените през последните месеци технологии. Именно част от тези последни достижения са новите серии дънни платки, базирани на чипсет Intel X79 Express и LGA 2011 цокъл. Цялостната линия включва серията платки P9X79 с процесори Dual Intelligent 3 и контрол на мощността New DIGI+, TUF SABERTOOTH X79 и специално създадената за геймърското семейство ROG Rampage IV Extreme. И трите серии предлагат до 64GB памет и поддържат PCI Express 3.0.

Специфичните характеристики на серията P9X79, според компанията, правят тази линия продукти подходящ избор за потребителите, които търсят комбинация от мощност, увеличена гъвкавост и подобрена система за настройки. Въпросната серия е базирана на фирмената motherboard архитектура от ново поколение Dual Intelligent 3, включваща New DIGI+ модули за цифров контрол на работното захранване на процесора и паметта. Серията дъна ASUS P9X79 идва и с графично базирания UEFI BIOS, който позволява настройките да се правят по възможно най-лесния начин, като се използват стандартни икони и мишка.

UEFI интерфейсът включва и функцията ASUS DRAM Serial Presence Detect, която улеснява решаването на проблеми с паметта при стартиране. Наличният USB BIOS Flashback пък позволява бързо и лесно обновяване на BIOS-а с един клик и използвайки произволна USB памет, като всичко това може да бъде изпълнено дори в процес на захранване на stand-by. В дъната от тази серия според компанията са предвидени също Bluetooth и Wi-Fi комуникации, които елиминират нуждата от допълнителен мрежов хардуер и увеличават съвместимостта с различни безжични устройства.

Серията дъна ASUS TUF SABERTOOTH X79 пък потвърждава вече завоюваната от досегашните TUF устройства репутация на стабилни и отлично охлаждани продукти, подходящи за непрекъсната употреба. Дъната от новата X79 линия са оборудвани и с ново поколение TUF Thermal Armor охладител, който разполага с два вентилатора и осигурява "още по-прецизен" въздушен поток, подобрявайки допълнително надеждността и стабилността на платките.

На разположение е и технологията Thermal Radar, която се състои от 12 сензора, отчитащи температурните нива в различни области на платката. Съобразно отчетените стойности, скоростта на въртене на вентилаторите може да се регулира едновременно автоматично и ръчно за максимално оптимизирано охлаждане.

Също както серията P9X79, TUF SABERTOOTH X79 линията е снабдена с New DIGI+ модули за цифров контрол, които осигуряват по-прецизно захранване на процесора и DRAM паметта.На този етап от ASUS не разкирват кога точно и на какви цени можем да очакваме новите им Intel X79 Express базирани дънни платки на пазара.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас