Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Център за данни
24 окт
2011
 
 

Dell открива нов център за данни близо до Лондон

4458 прочитания

На компанията Dell й предсти да октрие на нов център за обработка на данни (ЦОД) в град Слау (Slough), намиращ се на 22 мили (около 35 км) западно от Лондон. За това информира сайтът www.datacenterknowledge.com. Центърът се ще предлага облачни услуги на клиенти на Dell в Европа, Близкия Изток и Африка. ЦОД-ът в Слау, който ще започне работа на 3 ноември, е построен в рамките на двугодишна програма по глобално разширение на площите на центорвете за данни на Dell, обявена от компанията тази година. Общо технологичният гигант планира да инвестира в своите нови проекти около 1 млрд. долара. В

Слау вече има няколко такива центъра и те са на компаниите Rackspace, Savvis, Equinix и Datapipe.
Центърът за данни в Слау, е създаден във вече построена сграда. Състои се от две секции и ма обща площ от 460 квадратни метра. Една от секциите се явява традиционен ЦОД с двоен под и редици сървърни шкафове, както и охлаждане по схемата с „горещи коридори“, при това всеки ред шкафове си има собствен модул за охлаждане. Втората секция се състои от модулни центрове за данни, които са собствена разработка на компанията (Dell Modular Data Centers). Според специалисти от Dell, центърът за данни в Слау съответства на стандарта за надеждност Tier 3, а неговия коефициент за енергийна ефективност (PUE - power usage effectiveness) е близо 1,5. За сравнение най-енергийноефективният коефициент за ЦОД е 1,2.

Новият център за данни на Dell ще предоставя услуги за безопасност, услуги за съхранение на данни, както и услуги от модела PaaS (Platform as a service). През 2012 година компанията ще започне да предоставя услуги за виртулни настолни среди (Virtual Desktop-as-a-Service), облачните услуги VMware vCloud Datacenter/Dell Cloud, оторизиран доставчик, на която компанията стана през август тази година, и няколко специални услуги за британски здравни заведения.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас