Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Социален софтуер и офис продуктивност
18 окт
2011
 
 

Adobe пусна безплатен PDF четец за iOS

Преди няколко месеца Adobe пусна CreatePDF за iOS, но на цена от $9,99

4013 прочитания

На 17 октомври излезе Adobe Reader за iOS – универсален PDF четец за iPhone, iPod touch и iPad, който ще се конкурира с вече установени продукти като GoodReader и iBooks на Apple. Adobe обяви наличността му в блога си.

Adobe може и да доминира PDF пазара за компютри, но значително изостава в мобилния свят, включително на толкова популярни устройства като iPhone и iPad. Това даде възможност на новоизгряващи конкуренти да натрупат добра потребителска база.

Adobe Reader за iOS позволява на потребителите да разглеждат PDF файлове от имейл, в Интернет или в което и да е приложение, поддържащо Open In функцията в iOS.

Adobe Reader за iOS

Adobe Reader за iOS

Четецът предлага множество интерактивни възможности. Потребителите могат да търсят текст, да избират да преглеждат страниците в скрол режим, да увеличават или да намаляват размера на текста и да избират и копират текст от отворения PDF. Документите могат и да бъдат принтирани директно от iOS устройство, да бъдат споделяни с други съвместими приложения и да се прикачат в е-писма.

Adobe Reader за iOS идва няколко месеца след като Adobe започна да навлиза в iOS света с CreatePDF. Това приложение струва $9,99 и е аналог на Adobe Acrobat.

За разлика от CreatePDF обаче Adobe Reader за iOS е безплатно. Приложението е съвместимо с iPad, iPhone 3GS или по-нова версия и трето или по-ново поколение iPod touch. Минималното изискване на операционната система е iOS 4.2.5.

Macworld.com

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас