Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Наука и техника
11 окт
2011
 
 

Специални контролери на IPS ще осигуряват енергия на експедицията ни в Антарктида

4641 прочитания

Родният разработчик Интернешенъл Пауър Съплай (IPS) произведе и достави специални модулни MPPT (Maximum Power Point Tracking) соларни контролери S-Force, необходими за енергийното подсигуряване на научно-изследователските обекти на българската експедиция в Антарктида.

Към всяка от системите S-Force се включва стринг от соларни панели с мощност 4 kWp. Задачата на контролера е да извлече максимума от енергия от всеки стринг. За това се грижи разработения от Ай Пи Ес иновативен тракинг алгоритъм, при който ефективността достига 99,9%, подчертават от разработчика.
Енергията, извлечена от соларните панели, се съхранява в акумулаторни батерии, където тя е на разположение за последващо използване. Интелигентното микрокомпютърно управление на системата S-Force регулира режимите на заряд съобразно типа и капацитета на съответната батерия.

Всички функционални параметри могат бъдат предавани и наблюдавани онлайн посредством интернет. Широкият обхват на входното напрежение (140 VDC … 450 VDC) допринасят за гъвкавост по отношение на конфигурацията на стринговете. Към системата могат да бъдат включвани всички типове соларни панели.

Специалното в случая е широкия температурен диапазон на околната температура, в която S-Force може да работи, а именно от -40°C до +70°C.Българската експедиция на Антарктида е 19-та поред и се състои от 7 полярници. Те участват в съвместен проект с други държави за изследване причините за глобалното затопляне.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас